Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nya Twin Peaks, en ny besvikelse

Efter att ha sett de första två avsnitten av Twin Peaks – The Return på HBO Nordic är känslan av att ha sett något som liknar ett projekt som en filmskoleelev gjort som vill göra något som liknar Twin Peaks än vad jag hade förväntat mig av vad som skulle varit en uppföljare till Twin Peaks av David Lynch själv.
Filmen Fire Walk With Me var egentligen redan ett haveri när den kom, en film som är vacker och skrämmande på ytan men tom när du skrapar på den, boken som släpptes för drygt ett halvår sedan gav en viss dålig förkänning om var det barkade hän och tyvärr är det där Twin Peaks – The Return landar.
Det är dramaturgiskt svagt, scener känns ryckta ur sitt sammanhang, CGI-effekterna känns fruktansvärt daterade och känslan som fanns i Twin Peaks infinner sig aldrig.
Den största glädjen är ren nostalgi av att se de äldre karaktärerna i nya scener.
Det var kanske ett misstag att låta David Lynch låta regissera projektet, förutom det egna projektet Inland Empire har han inte gjort några större filmer sedan Mulholland Drive, som förvisso är en favorit, men det känns som om han är lite ringrostig. Det hade kanske varit vettigare att låtit dottern Jennifer Lynch (som bland annat regisserat avsnitt för TV-serien Teen Wolf) regisserat och att David Lynch stått för manus och produktion.
Det är två avsnitt kvar av de fyra avsnitt som HBO Nordic släppt till premiären, men det mest skrämmande är hur besviken det känns jag kommer att bli på det här projektet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: