Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ingen bra produkt, men du har inte mycket annat att välja på.

c4085035-478c-4bbc-8410-395ae7553257-326-0000003f762f9f94_tmp

Vad den här produkten gör är att den emulerar en Apple Air-signal, bildkvaliteten blir ungefär som om du streamar en lokalt lagrad video från din ipad till din Apple TV, dock blir det inte lika ryckigt. Men du kan se spår av komprimeringsalgoritmer då bilden komprimeras ned till en mpeg-komprimering, upplösningen är inte full HD, utan ligger på 900 p och inte 1080 p, men detta syns inte på en HD-TV så om du inte har en 4K-TV kommer det inte vara ett större problem. Det finns en processor i kontakten som sköter omkodningen, vilket gör att sladden blir väldigt varm.

Men det som är spiken i kistan är att ljudet inte synkas helt rätt med bilden, vilket gör det helt olidligt att titta på. Det är en klar försämring jämfört med alla ipad innan generation 4 som hade möjlighet att skicka en ren HDMI-videosignal ut. Speglar du bara hemskärmen, powerpointpresentationer eller visar upp instruktioner om hur du använder appar, så är detta inte ett problem och då kan du mycket väl köpa den här produkten, men förväntar du dig att kunna använda den för att se på film så kommer du bli besviken om du har några som helst krav på kvalitet.

 

Varför Apple har valt denna lösning som är betydligt sämre än tidigare är smått obegripligt, det är också riktigt illa att detta är det enda alternativ som finns för att få ut en videosignal från din ipad, du kan alltså få ut bättre bild från den billigaste surfplattan runt tusenlappen om den har möjlighet att skicka ut en ren HDMI-signal. Vilket de flesta också har, men inte en betydligt dyrare iPad. Det enda positiva jag kan säga är att den är enkel att använda, du pluggar bara in den och sedan fungerar den. Det är också bra att du kan koppla in laddaren och ladda ipaden samtidigt. Det känns väldigt svårt att motivera ett pris på 549:- för denna produkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: