Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Zelda är 30 år, varför bry oss?

 

pg66I år är det 30-års jubileum för Zelda, men Nintendo kunde inte ha uppmärksammat det mindre. Det är som om de helt enkelt inte bryr sig.
För vad har vi fått?

 

Egentligen ingenting?

Den nya guldfärgade Hyrule-versionen av 3DS släpptes i USA egentligen redan förra året, även om den kom hit först i år. Remaken på A Twilight Princess erbjöd HD-grafik men inte mycket mer. Hyrule Warriors Legends var också en portning av ett två år gammalt spel och är egentligen en Dynasty Warriors-klon i Zelda-kostym. Till New 3DS kan du tanka hem A Link to the Past, men det kändes som en rätt självklar titel av Nintendo att erbjuda.

När det var 25-års jubileum släpptes en påkostad bok, en exklusiv DSiWare på Four Swords, en speciell limiterad svart Zelda 3DS ihop med portningen av Ocarina of Time. Men nu ingenting, inte ens de saker som faktiskt har släppts har det uppmärksammats att det faktiskt är 30 år sedan Link gick in till den gamla mannen i grottan och möttes med de klassiska orden: ”IT’S DANGEROUS TO GO ALONE! TAKE THIS.” Hittills har de mest meddelat att Zelda till Wii U som skulle släppts förra året och skulle komma i år först kommer i Mars 2017 då de släpper konsolen NX, eller vad den kommer att heta. Bilder på nya Zelda kommer att visas på E3 i år, alltid något men det känns fjuttigt.

 

Ett utmärkt tillfälle hade ju varit att släppa den japan-exklusiva BS The Legend of Zelda i en modifierad form som är en uppdaterad version av just det första Zelda-spelet, men med Link i huvudrollen istället för pojken eller flickan. Och varför inte inkludera de fyra exklusiva delarna BS The Legend of Zelda: Ancient stone tablets som är uppföljaren till omåttligt populära A Link to the Past och även här införa Link igen. Alternativt kunde vi få spela med våra Mii-karaktärer. Nintendo sitter redan på materialet och det hade varit fullt tekniskt möjligt och med små medel ge oss fans detta, om de hade velat.

Lite juridiskt svårare hade det varit om de faktiskt gav sig på att släppa officiellt några av de spel som seriens alla fans har gjort under året som finns här:
http://www.zeldadungeon.net/wiki/Fan_Games
http://www.zeldainformer.com/news/the_world_of_zelda_fan_games_are_they_worth_your_time
http://zelda.wikia.com/wiki/Fan_games

En del av dem håller faktiskt hög klass och jag kan tänka mig spela genom Shin Zekda Densetsu som är Zelda 1 men helt omgjort och med Zelda i huvudrollen. Eller den kanske mest kända The Legend of Zelda: Parallell Worlds, mest känt för att det är så djävulskt svårt och att det släpptes en version som heter Parallell Worlds Remodel ett par år senare.

Men alla är inte bra, det är skiftande kvalitet och alla är långt från färdiga då Nintendos advokater försöker göra allt för att stoppa att fans uttrycker sin uppskattning över deras verk, det har vi ju sett på Youtube bland annat, så det kommer inte att hända.

 

Det enda Nintendo har gjort hittills är att stänga ned en sida som gjort första Zelda-spelet i en retroliknande 3D-tolkning, https://www.zelda30tribute.com/. Bättre sätt att hylla denna ikoniska spelserie kunde ju bolaget hittat på.

Men året är inte slut, vi får se vad Nintendo hittar på. Kanske släpper de remakes på de tre gamla CD-i spelen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: