Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Emulatorer till Nintendo 3DS för en tynande tillvaro

dstwoplus

Recension: DSTWO Plus

Jag har ibland skrivit lite om flashkort genom åren, men de har fört en ganska tynande tillvaro sedan Nintendo 3DS blev standard för bärbart spelande och varenda mobil kan köra emulatorer. Men så hörde jag om kortet DSTWO Plus som kom förra året, som klarar av att köra förutom Nintendo, Game Boy och Game Boy Color också Game Boy Advance, SNES, Nintendo DS och 3DS.

Lösningen på 3DS bygger på samma som Gateways och kräver att du har en firmware på under 9.2, vilket jag inte har så det är inte aktuellt. Det är Skyway som är det aktuella kortet i så fall, men det innebär en massa andra problem som att du inte bör spela online om du inte vill riskera att bli bannad av Nintendo och Nintendo bygger in hårdvarukontroller i nya spel för att förhindra att de kan köras på Skyway…

DSTWO har hängt med ett tag och överlevt exempelvis gamla R4, där bara namnet om möjligt lever kvar. Den nya plus-modellen ska ha en egen processor och 32 megabyte RAM som gör att du ska kunna spela Game Boy-Advance och Snes-spel. I verkligheten fungerar det så där…

Nintendo 3DS klarar inte av att emulera Snes eller GBA, de få titlar som släppts i exempelvis ambassadörsprogrammet stänger ned din 3DS och simulerar att den är en Game Boy Advance, ungefär så som Nintendo DS gjorde när den matades med ett GBA-spel i främre facket. New Nintendo 3DS (hur ny den än må vara, redan när den släpptes är det som om Apple skulle släppt en iPhone 3GS med omärkbart snabbare processor) klarar sedan nyligen av att emulera Snes-spel, men Nintendo har bara släppt en handfull spel hittills.

DSTWO Plus påstår sig ha löst möjligheten att emulera bägge formaten, men efter att ha prövat så får jag nog säga nja på den punkten. En 3DS har 240 vertikala pixlar, medan en DS har endast 200. All mjukvara till DSTWO Plus är gjord med en DS i åtanke. Detta gör att spel till Nes och Snes som är på mellan 226 och 240 pixlar i upplösning först interpoleras ned till 200 pixlar, alternativ beskärs för att sedan interpoleras till 3DS upplösning på 240 pixlar. Du kan sedan i mjukvaran välja att beskära bilden, eller interpolera den till att fylla hela skärmen, något som inte behövts om emulatorer gjorts direkt för Nintendo 3DS och inte gamla Nintendo DS i åtanke.

Du hittar dem här:
http://eng.supercard.sc/manual/dstwo/plugin.htm

 

TempGBA är den jag tycker fungerar bäst för GBA och CATSFC för Snes, Snes fungerar lite bättre än GBA men undvik spel som kräver för mycket precision. För gamla hederliga 8-bitaren rekommenderar jag att du googlar fram NesDS, då den inte finns på Supercards webbsida, men den är en väldigt grundläggande emulator, med väldigt simpelt gränssnitt. Uppdateringen på de här emulatorerna har stått stilla de senaste tre åren, minst. Så den här scenen verkar död.

Det som kortet klarar av bäst är att köra Nintendo DS-spel på din 3DS, men det finns det billigare kort som gör också och detta är något som 3DS har stöd för.

Nu verkar mesta fokus ligga på lösningar för Rasperry Pi och Linux eller Android, vi som vill lira Nintendos gamla spel på Nintendos egen hårdvara är en tynande grupp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: