Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hur vanligt förekommande är dessa diagnoser? Jämför dem med andelen som får göra en utredning och därpå får en diagnos, det fortgår snarare en underdiagnostisering. Om 80.000 äter läkemedel vid Adhd, och säg att kanske bara hälften äter läkemedel. Då har vi 160.000 med diagnos (OBS min egen uppskattning) och då är det alltså minst 400.000 som inte har fått en diagnos. Samtidigt kostar obehandlad Adhd samhället ungefär enligt uppskattningar från BNK 50 miljarder per år. Ändå är det en sådan populär myt om att alltför många och alltför enkelt får en diagnos.

Hur vanligt förekommande är dessa diagnoser? Jämför dem med andelen som får göra en utredning och därpå får en diagnos, det fortgår snarare en underdiagnostisering. Om 80.000 äter läkemedel vid Adhd, och säg att kanske bara hälften äter läkemedel. Då har vi 160.000 med diagnos (OBS min egen uppskattning) och då är det alltså minst 400.000 som inte har fått en diagnos. Samtidigt kostar obehandlad Adhd samhället ungefär enligt uppskattningar från BNK 50 miljarder per år. Ändå är det en sådan populär myt om att alltför många och alltför enkelt får en diagnos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: