Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Monster Hunter 4

monsterhunter3ds_2Idag spelar jag: Monster Hunter 4. Ett av de vassaste spel som finns till Nintendo 3DS just nu är rollspelet Monster Hunter 4. I Monster Hunter tar du på dig rollen som jägare och ska lösa diverse uppdrag och dräpa monster som du sedan karvar ur saker ur, finns det någon egentlig handling? Jag vet faktiskt inte riktigt. Men det finns en jäkla massa uppdrag att lösa och de är av någon anledning faktiskt rätt underhållande, fast en del uppdrag kan vara lite repetitiva och en del uppdrag måste du spela flera gånger för att få tillräckligt många delar från ett monster.

Det är inte ett helt enkelt spel heller, en del fiender mosar dig i ett nafs och det är inte heller helt logiskt vad du ska göra eller i vilken ordning du ska lösa uppdragen. Att ha spelat rollspel på datorn eller på TV-spel i 20 år trodde jag skulle ge en lite förkunskaper, men inte… Det finns en ganska hög inlärningströskel. Jag fattade inte ens hur du bytte utrustning i början av spelet, men du ska gå hem till ditt hus och där kan du byta om, till skillnad från alla andra spel där Equipment-menyn faktiskt låter dig sköta detta. Bara en sådan sak som att du inte kan pausa och gå genom dina saker och använda dem är störande, i synnerhet eftersom huvudkaraktären är lite långsam och måste fälla in vapnen innan han kan dricka en energidryck.

Det låter kanske avskräckande, men jag återkommer hela tiden till MH4. Är du redan bekant med Monster Hunter sedan tidigare har du en stor fördel, har jag förstått genom andra spelare, men jag som ändå är en van rollspelsspelare har inte mycket med mig gratis, för Capcom har helt ritat om kartan över saker vi brukar ta för givna. Du levlar inte upp (men din katt gör det, jepp i huset hittar du din kompanjon, en katt som du kan aktivera att följa med dig ut och slåss), utan du uppgraderar istället vapen och rustningen, samt att du kan producera nya sådana, som tyvärr startar på level 1 och då måste levlas upp på nytt. Dessa görs av föremål du får i spelet, främst saker du karvar ut från monstren, men också hackar fram ur kristaller eller plockar från naturen, dessa används även för att göra drycker. För att komma över dessa är anledningen till varför du kommer vilja spela om vissa uppdrag.

Du kan även aktivera onlineläget och spela uppdragen med tre andra spelare, som team är ni betydligt starkare och har alla access till uppdragen (de låses upp eftersom, men spelet är väldigt generöst med antalet) och kan lösa dem i vilken ordning ni vill, vilket kan ge dig access till saker som kan skapa starkare utrustning tidigare än vad du trott. Det är lite bökigt att chatta via en 3DS och jag använde helst de få färdiga fraser som fanns. Men annars fungerar onlineläget klockrent, på de få spel som haft detta till Nintendo DS och 3DS har det alltid laggat men här flyter det på. Visst, det händer att ett nätverksfel uppstår och uppdraget får ställas in.

Det finns vissa problem med Monster Hunter 4, kartorna är inte de mest logiska. Varje karta innehåller olika numrerade zoner som du förflyttar dig mellan även om Monster Hunter 4 försöker ge en illusion av en öppen spelvärld fungerar varje zon som ett ”rum” med ett par in- och utgångar. Spelet visar inte heller vilken väg du ska välja för att snabbast nå målet. Kameran i spelet är fruktansvärd och det finns ingen automatik alls. Du kan justera den med knappen ”Z” (översta till vänster), på styrkorset. på skärmens styrkors och på Nintendos ”nya” konsol New Nintendo 3DS lilla pekpinne. Denna fungerar ungefär som styrdonet i tangentbordet på Lenovo (tidigare IBM:s) bärbara datorer i serien ThinkPad och den är väldigt stum, men är det minst dåliga alternativet, då styrkorset sitter under kontrollen som du styr karaktären med och du vill kunna springa och ändra kameravinkel på samma gång.

Men bortsett från det så är nog Monster Hunter 4 det mest avancerade rollspelet till en bärbar maskin just nu, på gott och ont. Det är en hög tröskel att komma över och du känner dig som en noob i början av spelet och Capcoms introduktioner är mer störande än hjälpsamma. Men när du lärt dig dessa så har du hundratals timmars underhållning framför dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: