Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Apple släpper äntligen en iPad Pro

ipadpro

I USA så har Surface Pro 3 blivit en succé för Microsoft, vilket kanske känns otroligt här då det är inte så ofta som vi ser dem i Sverige jämfört med hur många som sitter med en padda från Apple eller surfplatta från Samsung. Men det är den målgrupp som Apple riktar in sig på med Ipad pro. Den största nyheten är den uppenbara, skärmen på 12,9″. Apple lanserar även en ny penna med tryckkänslighet som ska känna av hur du lutar den, de inleder också ett samarbete med Adobe som ska ta fram ny mjukvara speciellt för Ipad pro. Nytt är också ett tangentbord som använder samma typ av anslutning med magneter som den Surface Pro 3 använder. Ungefär vad jag och de flesta teknikskribenter förutspått.

 

Jag hade dock fel angående laddaren, Apple behåller laddning med lightningkontakten och inte USB-C som ser ut att bli en kommande standard på mobilmarknaden och som de också använder på nya MacBook, jag hade också fel i min bedömning kring att en pro-modell skulle kunna köra den fulla versionen av Mac OS X, vilket skulle öppnat upp för skrivbordsversioner av alla program. Det senare har nog i och för sig varit mer önsketänkande från min sida…

Det gör dock att Apple har inte någon verklig hybrid i sitt sortiment på samma sätt som Microsoft har och där det dessutom dyker upp nya surfplattor med Windows 10 i en aldrig sinande ström, inte minst väntar teknikvärlden på Surface Pro 4. En fördel med att den bara kör appar är dock uppenbar, de kräver betydligt mindre utrymme vilket gör att 128 gigabyte utrymme på en Ipad pro känns väl tilltaget, medan 128 gigabyte på en dator oavsett om den kör Mac OS X eller Windows 10 känns i minsta laget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: