Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Instagram tillåter nu andra format än kvadratiskt.

Instagram tillåter nu andra format än kvadratiskt.
Något de flesta säkert sett fram mot, åtminstone jag…

Däremot så verkar det som om Instagram fortfarande skickar vidare bilder som är kvadratiska men med vita kanter på sidorna. Detta gäller inte i Instagrams officiella app där bilderna visas utan dessa, det verkar som om Facebook (som äger tjänsten) sparar flera olika versioner av bilderna. Men vill du publicera rektangulära bilder, uppdatera till senaste versionen av den officiella Instagram-appen.

Hittills så finns ingen tredjepartsversion med stöd för detta, vilket är lite problematiskt på min Lumia 1020 just nu. Dessa appar som exempelvis 6Tag visar också de vita kanterna på bilden som laddats upp via den officiella appen från Android eller iOS. Den officiella versionen av Instagrams app till Windows Phone finns fortfarande bara i en förlegad Beta-version.

Det går i 6Tag att spara om bilden i ett kvadratiskt format med svarta eller vita kanter (finns en uppsjö externa appar som har detta som enda avsikt till iOS, Android och Windows Phone), men om du applicerar ett filter på bilden som exempelvis oskärpa så kommer kanterna att se oskarpa ut också. Lägger du på en ram så hamnar den utanför fälten och använder du ett filter så färgas också dem. Det sker inte med Instagrams app på Android eller iOS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: