Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mer osannolikt än oväntat i Pretty Little Liars final

pretty-little-liars-finale-recap

Är du spoilerkänslig så bör du sluta läsa här.
Jag hade väntat mig en 180-graders vurpa i Pretty Little Liars final, hela säsongen har pekat mot att det är Charles, Alisons bror. Vi har däremot inte vetat vem denne bror som först förmodades vara död egentligen är och en del trådar har slängts ut för att misstänka några av de andra karaktärerna.

Men efter tidonde avsnittet av sjätte säsongen vet vi nu vem den skyldige är, CeCe är “A” och reaktionerna på nätet lät inte vänta på sig under hashtaggen #CeCeisA.
CeCe är alltså egentligen Alisons bror Charles. Hen har under tiden på den psykiatriska kliniken blivit besatt av sin yngre syster, korrigerat sitt kön och blivit Charlotte som under sina permissioner blivit Alisons kompis och deras bror Jasons flickvän. För att det inte ska bli för incestiöst så poängterar CeCe att de inte haft sex, men oavsett är det faktiskt rätt skruvat ändå.

Tyvärr får vi aldrig se Jasons reaktion på när han får veta att hans tidigare flickvän egentligen är vad han tror sin döde bror, för han är bedövad med ett nervgift som gör att han är vid medvetande men kan inte röra sig… Bummer…

Vi får inte heller veta hur han kunde vara ihop med CeCe en hel sommar utan att märka något, det framkommer ingenstans att CeCe skulle genomgått någon medicinsk behandling.

Däremot får vi svaret på hur “A” kunnat finansiera hela sin verksamhet, CeCe är en superskicklig aktiespekulant och som på börsen aldrig har gjort en enda felsatsning. Så har hon kunnat finnansiera sin lek med tjejerna där de fått fungera som hennes dockor (en genomgående referens i hela serien). Hen tycker inte ens att hen har gjort några som helst fel, ingen av dem är ju faktiskt döda…

 
Hennes kumpan “red coat” och/eller “black widow” visar sig vara den andra kidnappade tjejen Sarah som bott och inlett en relation med Emily. Seriens bad guys består alltså av två kvinnor där den ena är transsexuell och den andra lesbisk, det var ju en queer vändning. Med tanke på att Emilys första flickvän blev mördad och hennes senare försöker mörda henne så tycker jag att hon hanterar det över förväntan. Men alla karaktärer i Pretty Little Liars borde lida av någon form av PTSD.

Jag hade väntat mig en rejält oväntad plot, men detta känns faktiskt för osannolikt för att vara trovärdigt inom fiktionens ramar. Detta liknar mer upplösningen i en dagsåpa än i en serie som under fem år har visats på bästa sändningstid och som lockat miljontals tittare.

Det tionde avsnittet innebär ett uppehåll i den sjätte säsongen och har minst sagt delat publiken. Vissa kommentarer har undrat varför de slösat fem år av sina liv på det här? Medan andra älskar det.

Avsnittets cliffhanger är ett hopp fram i tiden med fem år, ett grepp som bland annat Desperate Housewives använde sig av när de ville få en nystart med serien. Alison arbetar nu som lärare på gymnasieskolan i stadien och Aria, Hanna och Emily rusar in i klassrummet och säger att en man är ute efter Alison, han är på väg och de måste ge sig av nu. Efter en bild på en chockad Alison kommer Spencer in och meddelar att det är försent för han är redan här…

Att tjejerna skulle få en eller flera ny stalkers som trackaserar dem, ja det är nog det minst förutsägbara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: