Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mortal Kombat X Fightpad från PDP

Jag hittade ingen svensk recension på Mortal Kombat X Fightpad som släpptes lagom till lanseringen av vad som förmodligen är ett av årets fightingspel. Det är tillbehörstillverkaren PDP som fått äran att göra den officiella handkontrollen för Mortal Kombat. Den verkar inte heller ha letat sig till nordiska breddgrader men går att importera och fungerar utan problem på en svensk XBOX One eller 360 (och PC btw). En version för Playstation 3 och 4 finns också. (Det finns en switch i mitten för vilket system du har.)

 

Till utseendet så påminner den lite om en modernare retroversion av handkontrollen till Sega Megadrive då både vänster och höger styrspak fått stryka på foten. Gillar du att spela gamla klassiker så är kontrollen perfekt för detta ändamål utöver 2D-fighting.

Den största fördelen med kontrollen är dess D-pad som är snäppet större än den på XBOX One-s kontroll som jag tycker är för liten. Jag upplevde ofta ett problem med att trycka <-> och kombo (vanligt moves för de flesta karaktärer i Mortal Kombat X) med den vanliga kontrollen och hade det inte varit för att jag inte uppfattar detta som ett icke-problem i alla andra spel hade jag trott min kontroll var sönder.

 

Nu träffar jag inte alltid rätt här heller, men om det är kontrollen eller min bristande timing låter jag vara osagt, jag får en bättre träffrate än med ordinarie handkontrollen.
En nackdel som det redan framförts kritik mot är de mekaniska knapparna på kontrollen vars känslighet diskuterats, där en knapptryckning vid minsta beröring noteras och en nedtryckninglätt lätt registreras som två.

Riktigt så illa är det inte, men kontrollen registrerar nedtryckna knappar lättare än den vanliga handkontrollen och även om jag tror att det är en vanesak så förstör det en del komboattacker.

 

Layoutmässigt så har LB och RB flyttat ned till knapparna på handkontrollen och LT och RL sitter där de förstnämnda två knapparna brukar sitta på kontrollens översida och detta tog en tid för min hjärna att programera om. Fördelen med detta är att responsen i LB och RT har blivit mycket högre, jag märker att jag enklare greppar tag i min motståndare för att hålla fast denne och få in ett par extra träffar. Även den viktiga XRAY-attacken känns enklare att utföra.

Nackdelen med layouten är att kontrollen är mellan 10-20 procent mindre än originalet och jag märker hur jag i menyerna ofta trycker ner B istället för A och backar ur menyn. Knapparna som tar dig från spelet till menyn eller alternativ och pausar spelet har flyttats till översidan för att de inte ska vara ivägen. Fast detta har aldrig varit ett problem för min del på den vanliga handkontrollen…

 

Det finns ytterligare en del nackdelar med kontrollen. Det finns inget uttag för headset på kontrollen, vilket är konstigt då PDP livnär sig på att spotta ut diverse färgglada och lysande headset för spelare. Rent personligen tycker jag inte det är en viktig del, jag spelar helst med kompisar i samma rum och då behövs ingen utrustning för att uttrycka diverse superlativ… Men jag saknar verkligen att kontrollen inte vibrerar, jag har blivit så van vid det att det känns som om kontrollen är sönder då detta inte finns… Det är en bagatell och andra gillar inte detta alls.

Sedan är inte heller kontrollen trådlös och med en prislapp på 50 dollar i USA tycker jag det är under all kritik, det skiljer inte mycket för att du istället ska kunna få en till trådlös handkontroll.

 

Men då får du inte en kontroll med den större D-padden plus den nördiga känslan av att du har en exklusiv Mortal Kombat X handkontroll för ett av årets fightingspel med ett Mortal Kombat X-tryck, detta ser tyvärr inte lika snyggt ut i verkligheten som på bild och ihop med en ganska plastig finish känns kontrollen lite för dyr.

Men om du inte redan har två handkontroller tidigare till ditt system (eller har obegränsat med pengar) samt lirar Mortal Kombat eller ett annat fightingspel som Killer Instinct (eller gamla spelklassiker), då är denna kontroll värd att spana in.

Ett annat alternativ kan också vara att vänta ett par månader tills Microsoft lyxlirarkontroll Elite släpps. Priset är tre gånger högre, men utlovar i det närmaste otaliga variationer att skräddarsy en handkontroll som passar dig.

Är du en riktig entusiast vill du förmodligen köra med arkadsticka, men det är inget för mig. Jag är då ungefär lika usel som om jag skulle spela på tangentbord på PC (vilket jag iofs sett en del varit riktigt bra på).

En kommentar till Mortal Kombat X Fightpad från PDP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: