Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nu är Campbell’s soppa Bong

soppa-tomat--295g-bongJag har skrivit tidigare i ett blogginlägg om hur det klassiska varumärket Campbell’s soup ersatts med Bong i Sverige, först med en liten Campbells-logotyp ovanför. Men nu har de beslutat om att slopa den helt. Det kulturella kapital som Andy Warhol tillförde soppan som krydda är nu borta och lämnar oss alla med en tomatsoppa med ytterst fadd smak.

21 kommentarer till Nu är Campbell’s soppa Bong

 • Conny Andersson skriver:

  Campells champinjonsoppa finns änså länge att handla på nätet, ca. 17:-

 • Anders Ehnström skriver:

  Detta agerande från Bongs sida är märkligt. Cambells soppor finns precis som vi kommer ihåg dem men inte i Sverige. Däremot hittade vi dom i en brittisk butik i Portugal! Vi fick där även veta att fabriker finns på olika håll som producerar för fullt. Bong har uppenbarligen valt bort en efterfrågad produkt av konkurensskäl och inte ens försökt producera något liknande. Kanske dags för en viral protest?

 • Jan Axelson skriver:

  Hur är det i Danmark, Norge eller Tyskland? Finns Campbells burksoppor där? Jag gillar inte Bongs sortiment.

 • Anders B skriver:

  Testade nu Bongs tomatsoppa i kartong för att göra stroganoff. Har i flera sekel använt Cambells burk. Ville prova trots varningaroch tänkte att det går att bättra på med egen kryddning. Men ack så fel. Stroganoffen blev blaskigt och oaptitligt. Aldrig mer Bongs soppa. Men ska det verkligen vara omöjligt att hitta en en bra tomatbas i detta land? Det känns fattigt, utarmat på något vis.

 • Kerstin Nilsson skriver:

  Jag saknar också Campbell tomatsoppa. Burken är inte det viktiga men konsistensen på soppan. Den var utmärkt bas till korv stroganoff. Satte bara till lite creme fraiche lätt så blev det jättebra. Bongs tomatsoppa som erbjuds som ersättning är rena diskvattnet. Kan man inte få receptet till den ursprungliga så köper jag gärna tomater etc och gör min egen tomatsoppa.

 • Christina Andersson skriver:

  Var kan jag handla Bongs sopport någonstans? Vill ha Tomatsoppan och Champinjonsoppan.

 • Lars Hansson skriver:

  Jag saknar Campbells soppor Bongs soppa är kass smakar nästan inget Till baka med Campbells den hade jag på mackor, soppa, i köttfärs mm Otroligt god till mycket Den var också glutenfri

 • Inger Barkman skriver:

  Hej, saknar Campbells soppa, kantarell, champions, samt sparris, alla dessa soppor är glutenfria, alltså utan vetemjöl, det är inte Bongs.

  Hoppas Bong tar fram något utan vetemjöl.

 • Britt-Marie skriver:

  Saknar sparrissoppan som jag brukade använda outspädd med blandad med grädde o lite majonnäs för att hölls över en bacon o risgratäng. Hoppas den kommer tillbaka!!!

 • Gudrun Jansson skriver:

  Jag har letat som en galning i Borås med omnejd. Har i flera år gjort en god fisksoppa där Campbells hummersoppa varit grunden. Den finns ju inte längre att få tag i! Har inte Bong tagit över sortiment och recept? Jisse vad gör jag nu? Har inte tid att koka egen hummersoppa

 • Alf - Ingvar Marksvatröm skriver:

  Efter att läst allas kommentarer instämmer helt.Saknar själv Campbells champignons soppa som min fru alltid haft till sin jättegoda kycklings gryta som nu blir osmakligare.Vi testade Bongs kött o grönsakssoppa i 1l pappförpackning det ett skämt prova inte var rena diskvattnet.

 • Magnus Axelsson skriver:

  Vet inte vart denna debatt leder, men men kan ju alltid hoppas att det öppnar möjligheter för en klurig entreprenör.
  Antagligen beror allt på att Campbells soppa på burk inte sålde tillräckligt bra och att det var därför tillverkningen i Kristianstad fick läggas ner och istället skapa ett administrativt näste i det akademiska Lund. På pappret har man nog aldrig kunnat skapa en god soppa som vännerna från landet med fötterna i jorden kunde. Däremot har man säkert många fina titlar och välutbildade pojkar och flickor som snart hjälpt (stjälpt) till att flytta de fina siffrorna från Lund till nåt ställe utanför den svenska myllan. Oavsett om det heter Campbell, Unilever, CPC, Best Foods, Continental Foods, Blå Band / Knorr, Bong så har vi nog tyvärr fått se den gamla konservburkens sista dagar, och det gör mig ingenting att värdet på Warhols verk ytterligare stiger i värde men värre är den fadda eftersmak som plast och pappersförpackningar lämnar efter sig. Än värre är att ingen av ”senior product marketing management” fattar att här finns en potential att lyssna på marknaden, agera och göra en varumärkesbyggande och förtroendeskapande insats. Kanske med resultat att bli promoverad till något ännu större och för evigt konserverad i någon internationell koncern som i sin tur kan leda till en eftertänksamhet om vart vi är på väg…
  Om någon läser detta som har något att säga till om inom den koncern som förvanskat Campbells Tomato Soup till oigenkännlighet, eller om någon matintresserad superentreprenör reflekterar över möjligheterna – och om någon av er har en burk till övers så ska jag för er göra en blindtest av ett hemligt recept som kommer att få er att lätta på lädret till en relansering som heter duga (eller nåt annat passande namn). Annars gör jag det själv och då får ni snällt stå i kö som alla andra till vad den nu kommer att heta. Eller så talar ni om för mig var jag jan köpa / importera Campbell tomato Soup i originalrecept och konservburk.
  //Maximus

 • Nosse Axarson skriver:

  När den koncentrerade champinjonsoppan (Heinz eller Campbell) försvann, sprack samtidigt en del recept, t ex amerikalåda med tonfisk, gräddfil. Den enda champinjonsoppan tycks nu vara Weight Watchers fabrikat. Sslabbig och duger inte i matlagningen.

 • Anneli Lundgren skriver:

  I den Ica-butik jag brukar handla i finns inte Bongs tomatsoppa på burk längre. De säger att den inte finns längre utan nu finns bara den ätfärdiga tomatsoppan i tetrapack. Testade den idag men blev mycket besviken! Kommer aldrig köpa den igen!!! Burksoppan använde jag även outspädd med bara lite vatten tillsatt i min köttfärssås…. Skit att det alltid ska göras förändringar som blir till det sämre!

 • Jerry schreiber skriver:

  🙄 bongs tomatsoppa är som diskanten på burk
  Aldrig mer kommer jag att köpa den

 • Blomman skriver:

  Bongs skogs-svampsoppa smakar vidrigt det sämsta någonsin smakat på de borde skämmas och ta betalt för den här skiten!!!!

 • Bo Johansson skriver:

  Varför finns ej Bongs soppor att köpa på ICA och COOP längre?

 • Anders Öjeklint skriver:

  Jag håller fullständigt med. Campbells bur är dessutom snygg. Vilket Bongs design inte är. Dessutom är ju bong ett fult namn som associeras till ”att röka en bong” få en bong på travet, att bonga in något. Mycket trist

  • putte fnask skriver:

   Kapitalet skiter i kunden……pengar som gäller fy fan för kapitalismen synism

 • Bodil Jönsson skriver:

  Håller med om att Bongs tomatsoppa inte är lika god.

 • Maria Nilsson skriver:

  Du tycker inte att din känslomässiga reaktion över namnbytet är en aning överdriven? 😕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: