Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

The Casual Vacancy

uktv-the-casual-vacancy-episode-2-04

The Casual VacancyHBO Nordic​ är kanske bland det bästa som jag har sett på mycket länge. Någon litteraturvetare fnyser förmodligen åt att jag nu kommer att jämföra en filmatiserad förlaga av författaren J. K. Rowling med Dickens, men TV-serien The Casual Vacancy väver ihop trådarna i samma oförutsägbara brittiska berättartradition som går att finna i de flesta av hans verk.

Oavsett litterär förlaga är ändå serien ett verk som självständigt står på egna ben, regisserad av Johnny Campbell och adaptionen av manus står Sarah Phelps för, där den sistnämnde faktiskt har erfarenhet från litterära adaptioner av Dickens. Du hittar samma komplexitet och konflikter där den brittiska landsortsidyllen möter en kärv socialrealism. Jag har inte läst den litterära förlagan som tydligen ska ha en ännu mer dyster utgång än seriens. Det är ändå långt från ett lyckligt slut vi bjuds på och det påverkar inte min uppfattning om att den lilla ljuspunkt i slutet bara knyter ihop den sista tråden i vad som är en stark final av den gripande miniserien.

Har du möjlighet att se serien kan jag bara rekommendera att göra det. Om du redan sett den, skriv gärna en kommentar om vad du tyckte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: