Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

iWatch till vad?

image

Jodå, jag kan se en funktion med iWatch eller en annan smartwatch, förutom att du kan designa urtavlan själv vilket nog varit vad som lockat mig mest annars. Men det finns faktiskt områden där det kan finnas syfte med att ha en smartwatch, men inte på det sätt tillverkarna tror.
Det är inte att läsa sms, twitterinlägg eller facebookuppdateringar som är en killerapp. Det är små funktioner som inte tar längre tid att utföra än att plocka fram mobilen.

Ett exempel är att kunna se om jag ska åka två hållplatser med spårvagnen och byta till buss eller åka fem hållplatser och byta till en annan spårvagn när jag är på väg hem, det hade haft en funktion. Att slippa stå och vänta nio minuter utan att ha något att göra, finns det något mer stressande…
Fast för att det ska vara funktionellt måste klockan känna av att jag är vid hållplatsen och plocka fram informationen automatiskt, anledningen till att jag bär armbandsur förutom att det är snyggt är att det går fortare att kolla på armbandsuret än att plocka fram mobiltelefonen och kolla vad tiden är. Men om jag ska öppna en meny, bläddra fram till en app som jag ska starta och leta upp informationen så känns de extra sekunderna det tar att plocka upp telefonen ur fickan till eller från.
Då känns det som att jag lika gärna kan plocka fram mobilen och öppna appen Hållplatsen som listar avgångar inom kollektivtrafiken och kolla de hållplatser jag sparat.

Det får inte ta längre tid att få fram det via iWatch eller dylikt, eller inte många fler sekunder i alla fall, än att se vad klockan är på armbandsuret…
Och utan att ens sett Apples urverk känns det inte som om tekniken är där. De smarta klockorna känns inte tillräckligt smarta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: