Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dollarn är rekordhög och regeringen gör inget…

image

På ett år har dollarn stigit med över två kronor. Det är en ökning på 50 procent som slår hårt mot företag som sysslar med import. Men även vi konsumenter har fått vår köpkraft reducerade. Omräknat till dollar har en fjärdedel av vår inkomst försvunnit. Det börjar märkas tydligt på importerade varor. Och inte minst kommer det märkas på årets semesterresa.

Dollarkursen började stiga en månad innan valet då det stod klart vad utgången lutade mot. Om regeringens främsta mål var att göra de ”rika” ”fattigare” så har de lyckats…
Förutom regeringens målsättning om sämre vilkor för företag hjälper det inte att riksbanken har en minusränta, det handlar heller inte bara om att USA stärkt sin ekonomi.
Den krisdrabbade euron har stigit mot den svenska kronan liksom pundet som ligger på närmare 13 kronor.

Färre företag vill investera i Sverige. Importerade varor som exempelvis kläder och teknik har blivit dyrare, en växlingskurs på över tio kronor hos Ralph Lauren eller Apple är norm idag.

Nu har de ”rika” blivit ”fattigare”, mission accomplished. Synd att ni drog med er resten av befolkningen bara… Kan ni få igång investeringsviljan i Sverige så den svenska kronan stärks?
Jag har faktiskt inte råd att förlora mer än en fjärdedel av min lön…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: