Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mode är inte för alla, någon måste exkluderas…

Alexander-Wang-HM-Fashion-Editorial-0031Alexander Wang endast i små storlekar, överviktiga göre sig ej besvär…

Om någon minns det nu, men när H&M mer eller mindre startade designsammarbetshysterin genom att släppa en kollektion ihop med Karl Lagerfeld så kritiserade han efteråt att de gjort kollektionen i stora storlekar, då hans mode vände sig till smala människor. Sedan dess har jag aldrig sett något liknande uttalande och H&M:s designkollektioner har åtminstone på herrsidan funnits i större storlekar. Med Maison Martin Margiela var väl kritiken den omvända, konsumenterna förstod inte hur de skulle bära upp belgarens oversized kläder, eller en hel del annat i kollektionen. (Jag älskar verkligen den tvådelade rocken som jag köpte och jag kan inte ens förstå varför jag tvekade.)

 

Men med kollektionen tillsammans med Wang verkar H&M glömt alla diskussioner om större storlekar. Förvisso har ju linjen ett tydligt träningsideal så det finns kanske en anledning till att deras kläder inte tillverkas i större storlek än large, det är bara slimmade och vältränade människor som ska ha på dig dem, kanske kedjans inlägg i hälsodebatten om snabba kolhydrater och onyttigt fett?
Min kompis Anders sa till mig senast igår att nu blir det inga fler dubbla cheeseburgare på Burger King om du ska ha den där jackan…

Resonemanget faller ju dock helt med boxningstemat, för de flesta män som boxas brukar ha större kroppshydda än mig, om än något annorlunda proportionerat.

 

Jag stod inte och köade vid öppningen, det krävs något mer för att få upp mig ur sängen så tidigt, däremot dök jag in under veckan och kollade på en av de kvarvarande läderjackorna för män och efter ett dygns betänketid köpte jag den, och visst den sitter perfekt på mig men det finns många killar runt 1.90 som väger ett par kilo till och som inte hade kunnat få igen dragkedjan.

Tydligen har det varit likadant på damkollektionen, klänningar har inte funnits i större storlekar än medium.

 

Mode har aldrig varit något för alla, hur mycket vissa försöker låtsas att det inte är så, bara en sådan enkel sak som att det faktiskt finns människor som inte ens har något större intresse för kläder, ja det låter helt sjukt.
Kunskap, smak, stil, trend, kapital och form har alltid varit bärande element inom mode, det spelar ingen roll att jag inför varje kollektion skulle kunna peka ut den snyggaste rocken från Burberry, jag skulle inte ha ekonomi till det ändå, även om jag är övertygad om att den skulle klä mig bättre. I fallet med designsamarbeten hos H&M så har just priset varit ett av deras argument som de menar att de gör modet mer tillgängligt. Och visst, jag ska erkänna att bläddrandet i NK:s Stil och sett att en liknande svart jacka från Wang kostade 7000:- medan denna låg på 3000:- faktiskt spelade en viss roll. Men i det här sammanhanget har den svenska modekedjan bestämt sig för att inte bara göra den limiterade kollektionen liten till antalet utan också till storleken vilket exkluderar väldigt många människor.
Detta trots H&M till och med har en sida med titeln Mode för alla på sin webbplats. De lyfter också sina designsamarbeten som enligt dem ska erbjuda deras kunder överraskande modemöten.
Och faktiskt fick de kanske rätt, det fanns kanske många modeintresserade som stod och köade som blev överraskade över att finna att plaggen var två storlekar för små. Jag tvivlar dock på att det var en positiv sådan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: