Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Jag vill bara påminna alla om att jag fyller år den fjärde augusti…

Jag vill bara påminna alla om att jag fyller år den fjärde augusti... Shortsen på bilden från Neil Barret har inget med saken att göra...

Shortsen på bilden från Neil Barret har inget med saken att göra…
Eller nog fan har de det, men jag skulle inte betala 3300:- för ett par short som jag använder ett par gånger under sommaren, jag har nästan alltid långa byxor på mig. Sitter därför nu och funderar över debatten som Thulin och Wärn dragit igång om män ska ha shorts eller inte. Först och främst är debatten inte ny, den förekommer varje sommar i stort sett. Själv har jag gått från att det är inte klädsamt till att tycka det är helt okej beroende på vad du bär till och där allt fler har blivit mer medvetna och du ser exempelvis inte män ha höga strumpor till shorts längre, kanske har det också att göra med att det görs betydligt snyggare shorts idag?

Män är inte vana att få sin klädsel bedömd på samma sätt som kvinnor (nu förekommer det förvisso i modemagasin för män där det även röstas om årets snyggast klädda man i diverse kategorier), men samtidigt så är denna debatt om shorts knappast ny. Det är också lätt att plocka fram det värsta exemplet, men samma sak skulle du kunna göra med män med fula slipsar och ställa frågan om män ska ha slips.

Sedan är det svårare att bedöma mäns kläder än kvinnor, inte minst för att det är kvinnor (och jag misstänker att det är ett uppdrag de fått i brist på annat på kvällstidningarnas nöjessidor) som oftast skriver om mode och har därför inte samma erfarenhet, att bara snabbt bedöma färg, skärning och passform på en klänning kan i stort sett vem som helst göra. Att studera detaljer som manschettknappar, skjortkragar, mönster och knuten på slipsen, kostymens skärning, passform, struktur i tyget, färgmatchning och små detaljer som hur näsduken fångar upp något från övriga klädseln och hur den är vikt är betydligt svårare, för ett otränat öga kan det lätt se ut som om män i kostym alla ser likadana ut.

Naturligtvis har en så pass erfaren designer som exempelvis Thulin denna blick. Antingen så är hon väldigt konservativ, för hon kan knappast missat att i stort sett alla större märken klär sina modeller i shorts ihop med kavaj, här är bara ett exempel från Ralph Lauren.

479a6c39df9e98aaf285fb7165e68cc8Så vad är Thulin och Wärn egentligen ute efter? Är de bara stockkonservativa eller försöker de provocera, men om det är det sistnämnda så borde de väl valt ett ämne som inte har debatterats i 20 år… Personligen så tycker jag att människor ska få ha på sig vad de vill, även om esteten i mig uppskattar när någon har ansträngt sig lite och med shorts tycker jag gärna att mannen får anstränga sig lite extra för att resultatet inte ska se allt för odressat ut. Vad tycker ni andra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: