Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Bästa kontrollerna för emulatorer?

retrolink
Känns de igen, ja den främsta kontrollen är ikonisk och ingen som växte upp under 80-talet kan väl ha missat den, medan den bakre ser ju inte riktigt rätt ut, knapparna är ju mörkt och ljust lila och det står ju inte Nintendo på dem utan Retrolink… Detta är en av de nytillverkade kopior som gjorts för att anslutas via USB till PC eller Mac och vänder sig till dig som vill spela klassiska Nintendo-spel utan att för den sakens skull gå hardcore och införskaffa en gammal spelmaskin och kassetter, kontrollerna går att hitta på bland annat ebay.com för under hundralappen direkt från Kina.

Den största skillnaden mellan Nintendos klassiska kontroll till NES och Retrolinks är att den senare är betydligt lättare än originalet. Styrkorsett samt start och select-knapparna är precis som jag minns dem, men A och B-knappen känns lite sladdrigare. Annars en kusligt lik kopia av originalet, till och med den där märkligt grå-beiga plasten har de fått till. Programmet OpenEmu som förmodligen är den bästa emulator som går att hitta till Mac upptäckte kontrollen direkt. Nackdelen ligger väl i att den är för lik originalet, vill du spela annat än Nes eller Game Boy-spel där mer än en A- och B-knapp krävs (även om du kan tilldela select och start andra funktioner) märker du snart att kontrollen är lite väl begränsad, men för oss europeiska spelare är den cool att ha liggandes på skrivbordet.

Med SNES-kopian är det en annan historia, Retrolink har gjort kopian baserad på den amerikanska varianten. Medan vi i Europa och Japan fick en modell med röd, gul, grön och blå knappar fick USA en med lavendel- och lilafärgade knappar, där de två övre Y och X-knapparna buktar innåt, även färgen på plasten är inte densamma, den amerikanska varianten är några nyanser mörkare grå medan den som kom till Europa var mer benvit. Rent spelmässigt har detta lite betydelse, och med sina L och R-knappar på övre sidan av kontrollen är den betydligt mer användbar än 8-bitars kopian som likt den också är lättare än originalet. Tyvärr gör färgerna att samma retrokänsla inte riktigt infinner sig för oss här i Europa, men vill du spela gamla SNES-spel, Game Boy Advance-spel eller spel till PSP så är detta en betydligt mer användbar kontroll. En gammal Gravis Gamepad, som under 90-talet var den förmodligen mest populära spelkontrollen till PC och som var ruskigt ”inspirerad” av den japanska och europeiska versionen av SNES-kontrollen, såg faktiskt roligare ut…

gravisgamepad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: