Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hur ”lagom” är Sverige?

wvs-culture-mapDet är kanske dags att Sverige gör upp med att vi låtsas leva i mellanmjölkens land där vi är så lagom och aldrig sticker ut. Resultatet från World Values Survey är fem år gammal, trots det är det först andra gången jag hör om den när jag läser i Filter att de fått tag på siffror från den kommande rapporten i april. Men om siffrorna är fem år, varför är det så tyst om dem? Varför går vi runt med en självbild som ligger så långt från verkligheten… Eller de flesta kanske gömmer sig under, alltså jag tycker ju inte så, men alla andra tycker så…

Att vi efter Japan är det näst mest sekulariserade landet i världen tycker jag satt sina spår. Talar du om svenska kyrkan är det oftare diskussion om att bevara äldre kyrkor ur ett kulturhistoriskt perspektiv än att det diskuteras religion. Men ett land där det är viktigast med självförverkligande, hur manifesterar sig det i vårt samhälle?

Nu är det ju förvisso stor skillnad på värdering och praktik, men om människor drömmer om att göra något annat, vad håller tillbaks dem? Är det en föreställning om att alla andra skulle leva under en jantelag som håller oss tillbaks, i så fall är det hög tid att revidera den. Därför publicerar jag, igen, Jantelagen version 2.0, mer anpassad för Sverige under 2010-talet:

Jag vet att jag är något.
Jag vet att jag är lika god som alla andra, och jag vet att alla andra är lika god som mig.
Jag vet att jag är lika klok som alla andra, ibland klokare.
Jag vet att jag är lika god som alla andra.
När jag vet att jag gör mitt bästa kan jag uppskatta dem som är bättre.
Ibland vet jag mer än andra.
Jag är inte förmer än andra, men jag är enastående som alla andra.
Jag duger till mycket.
Jag kan skratta åt mej själv och åt min värld. Det gör mej fri.
Jag vet att många bryr sig om mig.
Jag vet att jag kan lära andra en hel del, och att jag har en hel del att lära av andra.
Varför? För att jag är någon, En som behövs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: