Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Opposition för psykisk ohälsa

rattspsyk-480x240Sture Bergwall har efter 23 år på Säter fått lämna rättspsykiatrin. Vårdtiderna inom rättspsykiatrin är i snitt sex år, bland de vanligaste brotten hör våld mot tjänsteman, i regel mestadels hot. Den 1 september 2008 infördes en reform som innebar att patienter inom rättspsykiatrin kunde få vård ute i samhället istället för på en låst avdelning. Reformen genomfördes i det tysta, vem vill en patient från rättspsykiatrin som granne? Det är kanske denna grupp som är mest stigmatiserad i samhället och i de flesta fall hade de aldrig hamnat under LRV om de fått hjälp i tid.

Detta är ingen reform som nuvarande regering kommer att plocka några röster på, tvärt om. Opinionen verkar tycka att dessa människor ska låsas in och nyckeln ska kastas bort och därför känner de flesta inte ens till den. Men är det verkligen trovärdigt från oppositionens sida att gång på gång hävda att regeringen gett sig på de mest utsatta för att sänka skatter?

Jag har inte hört ett ord om att de vill återställa sjukförsäkringen, hur fler ska kunna få hjälp inom psykiatrin. Tvärt om vill de dra ner pengar på de myndigheter som har ansvaret för att kunna se till att dessa verksamheter fungerar.

Det är den nuvarande regeringen som satsat pengar på Hjärnkoll, som drivit fram PRIO-satsningen, ökat möjligheten, att åtminstone i viss mån, välja vårdgivare. Naturligtvis finns det mycket kvar att göra, jag hoppas att Hägglund får gehör för att slopa landstingen och att patientmaktsutredningen går genom. Arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar ser dyster ut, men Hilevi Engström lyckades under sin korta tid som arbetsmarknadsminister lägga fokus på frågorna, nu gäller det att gå från ord till handling.

Och från oppositionen är det helt tyst i denna frågan…

3 kommentarer till Opposition för psykisk ohälsa

  • David God skriver:

    Ja detta är inte bra en del människor kan tror att deras drömmar blir uppfyllda… Det är dags att de säger vad de vill och vad de inte vill… De har bara negativa åsikter om alliansen och unviker vad de själva står….

  • Henrik D. Ragnevi skriver:

    Så länge de är tysta så kan ju alla gå och drömma om att de ska driva just deras politiska frågor som de tycker är viktigast. Se inlägget jag gjorde idag om WVS. Förra gången som de röd-gröna presenterade sin politik så sjönk ju opinionssiffrorna direkt. till skillnad från nuvarande regering där du ser vilka frågor de driver.

  • David God skriver:

    Jag håller med de röd-gröna är tysta dags att de säger vad de vill göra…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: