Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Multipel Personlighetsklyvning finns inte…

riflesso allo specchioEftersom debattklimatet i Sverige är öken diskuteras det aldrig om multipel personlighetsklyvning finns på riktigt. Jag tror inte på den diagnosen. Den har fått namnet Dissociativ identitetsstörning så det ska låta lite mer seriöst men det är bara en bluff. Jag baserar min uppfattning på att jag aldrig träffat någon som har den diagnosen och min fullkomligt ovetenskapliga tes utifrån att frontalloben i hjärnan inte kan fungera på sådant sätt att du skulle vara två eller ännu fler personligheter på samma gång, detta utan att jag aldrig ens sett en MR-scanning göras i verkligheten och än mindre obducerat en hjärna.

Utan istället är det min övertygelse om att diagnosen bara är skapad utifrån en kulturell kontext med inspiration från Tysklands doppelganger motif som blev väldigt stort inom tysk stumfilm på 20-talet och sedan spreds inom Hollywood inom skräckfilmer på 30, 40 och 50-talet. Det enda syftet med att diagnosen multipel personlighetsklyvning finns kvar är främst för att öka fördomarna mot människor med Schizofreni eller Psykosproblematik, som är riktiga psykiatriska tillstånd och inte någon hitte-på-hollywoodskräckfilmsdiagnos. Och eftersom jag är Filmvetare specialiserad på tysk film, så vet jag att jag har rätt.

Dessutom står det på Wikipedia att det är en ifrågasatt diagnos och eftersom Wikipedia är världens största uppslagsverk på internet så behöver jag inte vara källkritisk alls. Och nu är dessutom diagnosen bortagen ur DSM-V så jag har ännu mera rätt. Rätt, rätt… För det läste jag faktiskt på internet så då måste det vara sant och jag behöver inte ens kolla upp det.

Skulle nu någon tycka annorlunda så beror det på att de har fel. Inbillar sig någon att de lider av tillståndet eller att anhöriga tror att deras närstående har det det så har de naturligtvis fortfarande fel. Har de dessutom påstått annorlunda i ett decennium är det ännu värre och de vill bara sänka debattaket och göra debatten i Sverige till en öken, precis så är det… Och Sanna Lundell skriver i sin kolumn i Aftonbladet att debattaket är för lågt och eftersom hon är dotter till Ulf Lundell så kan hon allt om allting och då är det sant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: