Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Donna Tartt – The Goldfinch

donnatartt_thegoldfinchI Sverige betraktas antingen e-böcker som något ytterst suspekt eller som något exklusivt som bara vissa titlar ska släppas som. Ett exempel är Donna Tartts bok Steglitsan. Den släpptes 22 oktober men har redan översatts till svenska och getts ut i en inbunden version. Men finns den som e-bok? Nej, inte annat än på engelska och från USA eller England för strax under hundralappen. Efter strulet med att köpa Morrisseys självbiografi från England har jag inte ens orkat kolla om dessa butiker som säljer den stoppar svenska kreditkort.

Naturligtvis fanns The Goldfinch som den engelska titeln är att tanka hem från Piratebay bara ett par dagar efter realesen, vilket ni naturligtvis inte ska göra från följande länk. När ska de svenska bokförlagen inse att om e-böcker ska slå här kan de inte vänta tills boken släpps som pocket, utan den ska finnas tillgänglig både på internetbokhandlarna och biblioteken samma dag som den finns i fysisk form. Det är redan helt galet att e-böcker och ljudböcker beläggs med 25 procent moms jämfört med dem i papper, men alltid bra för pappersindustrin.

Adlibris har listat att den ska komma som e-bok men inte angivit något datum. Detta för det facila priset av 160 kronor. Den inbundna kostar 202:- så för en gångs skull var faktiskt e-boken billigare, men jag har fortfarande lite kul åt att Marilyn Mansons The long road out of hell kostade som pocket 39:- medan de tog 99:- för den som e-bok.

Själv föredrar jag e-böcker eftersom jag själv kan styra över radavståndet och öka det så jag slipper sitta och läsa samma rad om och om igen. Donna Tartt skriver inte så många böcker, men Den hemliga historien och Den lille vännen är böcker som du minns, så jag har sett fram mot att läsa den här och det får väl bli på engelska då…

En ung pojke i New York City, Theo Decker, överlever mirakulöst en olycka som tar hans mammas liv. Ensam och sviken av sin pappa flyttar han in hos en väns familj, inom sig kämpar han med att finna en mening i sitt nya liv. Under åren som följer blir han uppslukad av en av de få saker som påminner honom om hans mamma: en liten, mystiskt fascinerande målning. En målning som till slut drar in Theo i konstens kriminella baksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: