Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idag spelar jag:

finalfantasy_v

Final Fantasy V

SquareEnix har till iOS och Android släppt en i snälla ordalag trogen tolkning av originalet Final Fantasy V. Spelet känns väldigt SNES (men grafiken är bättre än den utgåva från 1992) jämfört med remaken av Final Fantasy IV till Android och iOS som är baserad på den till NDS har inte alls samma stora arbete gjorts med porteringen, jag vet inte vilket version som ligger till grund för denna utgåva, den senaste version som jag känner till som gavs ut var den som släpptes i Europa för Game Boy advance. Det kan ju vara så att det rör sig om det är en uppdatering för denna utgåva. Den for godkänt för den är okej, men inte mycket mer. När du sett vad de gjorde med del III och IV så känns detta lite snålt, hade de inte sålt spelet med 30 procent rabatt hade jag aldrig betalat för det, (vilken gång i ordningen jag gör det minns jag i så fall inte…).

Historien är sig lik, denna gång hotas kristallerna, denna gång med energi baserade på de fyra elementen, eld, vatten, jord och vind/luft. I denna installation av Final Fantasy utgörs faran av fallande meteoriter och den första kristallen att bli förstörd är kristallen för elementet luft/vind. Redan i början av spelet undersöker vår hjälte Bartz den nedfallna meteoriten, han räddar Lenna (hette i PS-versionen Reina) från två Goblins som snart visar sig vara en prinsessa och möter strax därpå Galuf, en äldre äventyrare som också har en koppling till kristallerna. Lenna är fast besluten om att ta sig till platsen där kristallen för elementet vind/luft finns och dit hennes pappa har begett sig och för att göra det behöver de stjäla ett piratskepp.

När de gör detta kommer de ivägen för Faris som mycket möjligt kan vara den första transpersonen i Final Fantasy-världen. Hen är ledare för piraterna för det skepp de försöker sno och är dessutom tvillingsyster till Lenna ska det visa sig snart. Att Faris är inte är en kille utan egentligen en tjej har nog de flesta spelare räknat ut långt tidigare, hen har ju rosa hår…

Det mesta är sig likt i Final Fantasy V. Även om de historier som sågs som episka idag nästan ses som komiska.

Men detta får mig att hoppas på en värdig portning av Final Fantasy VI, som jag anser är den bästa delen i serien. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag exempelvis satt och spelade sexan på min HTC Tytn i en SNES-emulator på Windows Mobile på en flygplats utanför Helsingfors då jag hade flera timmar innan mitt plan skulle gå och var så inne i spelet att tiden flög iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: