Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Philips nya skäggtrimmer

2013-10-17-08.10Ett välansat skägg är det som skiljer en lat slusk på semester och en medveten man. Det sägs till och med att Gilette har stora problem på grund av skäggtrenden bland män som råder just nu.
Därför är det kanske inte så konstigt att Philips har lanserat en skäggtrimmer med namnet Beard Trimmer 9000 med laser som ligger i den högre prisklassen, där tanken är att du ska få bättre precission på din skägglinjen med hjälp av lasern. Priset ligger på 1200:- men för att försvara priset är detta faktiskt den bästa trimmer som jag har testat och jag har prövat många olika.
Det som imponerar är hur nära den kommer huden, min rakapparat Philips 3D-shave känns i det närmast överflödig om du kör på den på kortaste inställningen.

Om du använder den längsta inställningen på trimmern får du den lite ovårdade tredagarsstubben. Detta var bland det första jag prövade för att se hur maskinen tog sig genom ett icke trimmat lite längre skägg, vilket den klarade galant. Därför tog det ett tag innan jag kunde testa den som skäggtrimmer, naturen får ha sin gång.
Det som är intressant för dig med skägg är de medföljande plasthuvudena som reglerar den längre längden. Jag vill oftast ha lite längre vid hakan och kortare på sidorna, längden justeras på den röda knappen (precis som du gör utan plasthuvudet monterat) mitt på maskinen. 6.0 för hakan och 4.5 för sidorna visade sig ge en bra kombination för mig och är vad jag har på bilden.

Sedan har vi funktionen med lasern som särskiljer maskinen från andra trimrar, för mig kändes den mest som en gimmick. Lasern består av en lampa som visar en linje och tanken är att du efter den lättare ska kunna justera att skägget blir symmetriskt. Det känns mer som ett försäljningsargument än en praktisk funktion i verkligheten. Jag kände åtminstone inte att jag behövde ha den.
Det går utmärkt att raka huvudet med den, för de som fortfarande kan ha en frisyr vill säga, då medföljer ett särskilt huvud för detta ändamål.
Varken denna eller min rakapparat från Philips klarar av att ta bort skäggstrån som växer utanför skägglinjen, där använder jag fortfarande Gilette Mach 3 (och kommer göra så länge Gilette fortsätter tillverka blad åt denna modell som är den bästa de gjort), så kanske har de en marknad även i framtiden även om de inte kan räkna med att sälja lika många överprissatta blad för dessa mindre justeringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: