Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Reinfeldt bekymrad, dystra siffror, låt TVut-avdraget vända på det…

reinfeldt_bekymrad
Reinfeldt har anledning till att vara bekymrad, inte bara anklagas han för att smita från TV-licensen utan det ser inget vidare ut för Moderaterna i opinionsundersökningar samtidigt som även de andra borgerliga partierna backar, enligt följande artikel i Aftonbladet.

Väljarna tycker regeringen har slut på idéer är domen enligt politiska bedömare. Varför skulle ett femte jobbskatteavdrag skapa fler arbeten när de fyra första inte har gjort det? Om det handlar om en skattesänkning, säg det rakt ut istället för att använda andra begrepp. Det blir ju bara pinsamt för Anders Borg när han hävdar att det skapar fler arbeten, när det inte märks nämnvärt på statistiken.

Jag har därför ett förslag som skulle vända detta, inför ett TVut-avdrag. TV-licensen skrotas och läggs på skatten, sedan införs ett TVut-avdrag där du får lov att dra av samma skatt.

Det blir förmodligen billigare än ett femte jobbskatteavdrag. Det skulle förmodligen vara mer populistiskt eftersom TV-licens på surfplattor, internetabonnemang och smarta mobiler tycks ha retat upp en hel ungdomsgeneration, som förmodligen inte har råd att betala TV-licens när de redan lägger alla pengar på mobil- och internetabonnemang.

Dessutom kollar inte unga människor längre på TV på samma sätt, att se program linjärt är något som främst äldre sysslar med, ni vet de som fortfarande använder text-TV. Att SVT har börjat med direktsändningar lockar ändå inte yngre. Jag förstår inte heller grejen, om jag inte vill kolla på direktsänd TV, varför kan de inte bara koda sändningen så de som vill styra sitt TV-tittande till när de vill inte behöver betala för direktsändningen. Att IPTV-suger är en helt annan fråga.

Så TVut-avdraget skulle inte bara vara billigare än ett till jobbskatteavdrag, locka fler väljare till Moderaterna, det skulle dessutom förhindra att Reinfeldt eller fler ministrar i framtiden slipper hamna i blåsväder över sådana petitesser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: