Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Sista avsnittet av Dexter väcker diskussion *Stor spoiler-varning*

last_dexterVissa av seriens fans avskydde verkligen slutet och tyckte att det var själviskt av Dexter att ge sig iväg och lämna Harrison hos Hannah. Men det är inte så att Dexter ser lycklig ut i den sista scenen i serien, hans ögon ser helt tomma ut. Efter Debs död inser han att han inte kan ha några relationer till andra människor eftersom han bara för död in i deras liv, nästan alla kring honom som han älskat har dött. Det är därför som han låter Harrison ge sig av, för att skona honom.

Att han arbetar som skogsarbetare är förmodligen för att dölja sin verkliga identitet eftersom alla tror att han är död och det är ett arbete där han kan hålla sig för sig själv. Jag läste visserligen en tolkning om att han väljer det för att han och Deb aldrig campade i skogen som barn och att det var ett sätt för honom att försöka behålla kontakten till henne. Jag tyckte det var lite konstigt, hade han begravt henne i skogen istället för att sänka ner hennes döda kropp i havet hade jag förstått den tolkningen bättre. Nu hade det varit mer logiskt om han dött i stormen och slutat sitt liv på sjöbotten där han lämnat sina offer och begravde Deb. Trots detta är scenen när han tar farväl av henne en av seriens starkaste…

Den näst sista scenen där Hannah får reda på att Dexter är död och går iväg med Harrison är otroligt vacker. Jag har inga tvivel på att de inte skulle bli lyckliga tillsammans och att hon kommer uppfostra honom som sin egen son. Jag önskar verkligen att detta hade kunnat vara den sista scenen i serien. Men sedan kommer den konstiga skogshuggarscenen som inte riktigt passar in alls, det känns nästan som om manusförfattare och producenten inte varit riktigt överens och den känns liksom påklistrad, nästan i klass med slutet på den första versionen av Bladerunner

I slutet insåg Dexter att även om det nu verkade som om han kunde ha det liv han drömde om så var det bara en dröm för hans personlighetsstörningar som gör honom till en psykopat omöjliggör det för honom att knyta äkta band till andra människor och slutligen inser han att det dubbelliv han levt inte kommer att hålla i längden och att lämna allt bakom sig är förmodligen det mest osjälviska han gjort. Det finns en tidigare scen i säsongen där Dr. Vogel också antyder detta.

Men sedan kommer vi till den lilla detaljen varför ingen undrar var Harrison tog vägen? Om han har boardat ett plan till Argentina är det spårbart och det är inte riktigt normalt att ett barn går ombord på ett plan ensam, men det kanske bara är jag som tänker på sådant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: