Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Föreläsning med Thomas Bourgeron

Thomas_Bourgeron

För tredje gången anordnade Gillbergcentrum vid Göteborgs universitet den årliga Birgit Olsson föreläsningen, som i år ägde rum den 13 september. Inbjuden föreläsare var Thomas Bourgeron, professor i genetik vid Paris Diderot universitetet och ledare för den Neurovetenskapliga avdelningen vid Pasteur Institutet i Paris. Thomas Bourgeron, som också är gästprofessor vid Gillbergcentrum, är en världsledande forskare inom autismgenetik. Hans grupp har tillsammans med Gillberggruppen påvisat viktiga genmutationer med betydelse för synapsfunktioner i hjärnan och därmed för utveckling av autismspektrumtillstånd. Gruppen har också kartlagt genmutationer som påverkar melatoninsyntes och som ökat vår förståelse och våra behandlingsmöjligheter av de sömnstörningar som är vanliga vid autismspektrumtillstånd.

Hans föreläsning hade rubriken “From Synaptic Genes to Brain Connectivity in Autism Spectrum Disorders”.

För mer info: Läs här

Pröva att dubbelklicka på filmen för att få upp den i helformat på Gillbergcentrums webbplats. Om det inte går eller att ni inte kan spela upp flash, pröva denna länk: Föreläsning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: