Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Arga doktorn ger en bra bild över hur psykiatrin fungerar, eller kanske inte, fungerar i Göteborg.

henrik_arga_doktornSedan var jag ju med i ett kort inslag, och kan inte låta bli att lägga ut en bild… Programmet gav en oerhört träffande bild över hur svårt det är att få en utredning i Göteborg. Situationen verkar vara så pinsam att inte ens någon från Sahlgrenska verkar vilja uttala sig, något som kommunikationsavdelningen förmodligen inser inte ser bra ut i TV, utan flera månader senare skickar de fram Mats Tullberg, chefsläkare och ansvarig för kvalitetsfrågor i regionen men det han säger låter som rent snömos och han verkar inte känna till vare sig riktlinjer eller kriterier. Visst det finns ett bra vårdprogram för Adhd inom regionen, dessvärre finns det ingen vård för patientgruppen…

Björn Bragée hjälper dock patienten Thomas som misstänker att han har en Adhd-diagnos till att få genomgå en utredning hos Cereb, fast inte i Göteborg utan i Stockholm. Jag är inte förvånad. Thomas får tillslut hjälp och programmet slutar lyckligt med att Thomas konstaterar att hans son kommer få en bättre pappa i framtiden.

Tyvärr ser det långt ifrån ut så för alla i Sveriges andra stad…

Hela programmet kan ses här: Länk

En kommentar till Arga doktorn ger en bra bild över hur psykiatrin fungerar, eller kanske inte, fungerar i Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: