Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Farväl Hillevi Engström som Arbetsmarknadsminister

Style: "rk7"Nya moderaterna och Alliansen har nått trotsåldern, kan själv…

Regeringen verkar arbeta hårt på att förlora nästa val, det är nästan lite imponerande hur de förmodligen slutat lyssna på allt vad valstrategi påminner om. Lagom till att Ulf Kristersson ska börja utförsäkra personer med psykiska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa sedan det uppmärksammats att dessa grupper inte alls i lika hög grad som andra grupper flyttats från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen, bara det är ju ett högriskprojekt i valtider som varje strateg skulle avråda från.

– Nej Ulf, du vill inte ha inslag om antalet psykiskt sjuka som tagit livet av sig sedan de mist sina ersättningar, det är en dålig idé. Bara ett inslag på Uppdrag granskning och några uppslag i Aftonbladet och Expressen, sedan är det kört…

Men Ulf verkade inte lyssna.

Det finns inte en arbetsmarknad som står och skriker efter att anställa personer med diverse psykiska funktionsavvikelser, så vad gör då Fredrik Reinfeldt? Jo han avsätter arbetsmarknadsministern Hillevi Engström, som hade ett genuint engagemang i frågan om att fler personer med psykiska funktionsnedsättningar skulle kunna etablera sig på arbetsmarknaden och som lyft och sett till att frågan hamnat på agendan. Det är bara att beklaga, jag gillade dig Hillevi Engström, även om vi bara träffats ett fåtal tillfällen upplevde jag ditt engagemang som genuint äkta.

Istället ska hon bli Biståndsminister (där hon faktiskt verkar helt malplacerad) där hon ersätter Gunilla Carlsson som petas ur regeringen. Det sista var väl kanske inte så oväntat, eftersom hon fått svidande kritik för hur hon skött sin ministerpost.

När jag däremot läser om Elisabeth Svantesson kan jag inte direkt påstå att jag känner några större förhoppningar om att en tillgänglig arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättningar kommer bli något som hon prioriterar. Hade det inte varit vettigare att sätta ett oprövat kort på posten som Biståndsminister?
Fast nej, några strateger vill ju inte Regeringen lyssna på… Det är som om Nya Moderaterna och Alliansen likt ett barn nått trotsåldern och tror att de kan allt själva…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: