Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

De som försvarar Lundsberg försvarar barnmord

lundsberg1_807560cDet var helt rätt av skolinspektionen att stänga Lundsberg.
Det pågår en hetsk diskussion på nätet och inte minst bland borgerliga debattörer om att det skulle röra sig om klasshat när Skolinspektionen stängt ned Lundsberg, en av de få sansade rösterna står faktiskt Hanne Kjöller i följande inlägg på DN:s ledarsida. Jag undrar hur många av dem som försvarar Lundsberg ens besökt Skolinspektionen?
Jag har gjort det, det är ett kliniskt vitt kontorslandskap där den ordning som förväntas av en statlig myndighet genomsyrar verksamheten. Det är knappast ett litet vänsterkollektiv som hatar privata skolor. Har ni ens läst hur de sågade kommunala skolor i nordöstra Göteborg? De skrev att ingen undervisning kan bedrivas i miljön och krävde ett enormt åtgärdsprogram. Det är närmligen Skolinspektionens uppgift, att se till att undervisningen håller hög kvalitet och att barn inte far illa under sin vistelse i skolan.
Lundsberg har haft flera möjligheter att försöka stoppa den mobbning som pågår men inte gjort något åt detta. De har fått samma krav på sig som andra skolor.
Att Lundsberg som anses vara en av de mest anrika gymnasieskolor i landet får stänga till följd av detta sänder en viktig signal till andra skolor, kan Skolinspektionen stänga Lundsberg måste vi se över vår egen verksamhet.
Mobbning är aldrig acceptabelt. Det är en företeelse som kostar ungefär femtio barn och ungdomar livet varje år och ändå är det så tyst om ämnet.
Att påstå att Lundsberg får stänga handlar om klasshat är att berättiga mobbning, pennalism och att barn och unga tar sina liv. Du är med andra ord för barnmord.
Att du sedan vill skylla det på klasshat eller jantelagen ändrar inte detta faktum. Du är för barnmord, våga åtminstone stå för din åsikt.

2 kommentarer till De som försvarar Lundsberg försvarar barnmord

  • Henrik D. Ragnevi skriver:

    Så Lundsberg menar du fick aldrig något åtgärdsprogram, hade ingen möjlighet att försöka korrigera det och stängdes direkt? Nej, riktigt så var det inte. Det vet du också.

    Svara istället på hur länge du tycker det är okej att mobba någon? För du tycker uppenbarligen att det är okej, annars skulle du inte ens kommenterat ovanför. Det kan vi vara överens om.

    Konsekvenserna av mobbning är bland annat att 50 barn och unga tar sina liv varje år. Eftersom du tycker att mobbning är okej, så är det snarare jag som skulle fråga om det är du som är klok… Kanske dags att se över dina egna värderingar.

  • Leif Nilsson skriver:

    Ehh, de som tycker det var ett förhastat beslut att stänga skolan är för barnamord? Är du inte klok på riktigt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: