Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Fifty shades of Gay

large-bret-easton-ellis

Bret Easton Ellis har skrivit en lång ursäkt till Kathryn Bigelow efter att fått mycket kritik för sina Twitter-inlägg om regissören.

Författaren har också lyckats reta upp den amerikanska HBT-organisationen GLAAD och blivit bannad från deras mediagala enligt följande artikel.

I vanliga fall brukar jag inte ha något problem med Ellis sarkasm, provokationen känns som själva syftet till posten. Men om det nu fanns något som helst ställningstagande bakom inläggen om Matt Bomer och Bret inte var packad/påtänd när han twittrade så har han fullkomligt fel:

”I don’t care how good an actor you are but being married to another man complicates things for playing CG.”

”Okay I’ll say it. Matt Bomer isn’t right for Christian Grey because he is openly gay.”

”He’s great for other roles but this is too big a game.”

Det pågår en intensiv diskussion på nätet om vilken manlig skådespelare som ska axla rollen som Christian Grey, den amerikanska trashtidningen Cosmopolitan har listat tio manliga skådespelare som de vill se i rollen. Jag kan inte se varför Matt Bomer inte skulle kunna göra den. Grabben är ju hur snygg som helst och ser ut som hämtat från en AD för Hugo Boss. Bret Easton Ellis måste fått en hjärnblödning, som om han inte skulle vilja ligga med Bomer vilken dag i veckan som helst…

matt_bomer

Rent personligen orkade jag inte ens läsa ut Fifty shades of Grey (Femtio nyanser av honom på svenska). Det enda som är intressant med bokserien är att de från början är en fanfiction på Twilight i porrigare upptrappning, som sedan skrevs om av E L James och blev en bokserie. Och varning för ett långt sidospår, men tydligen finns det faktiskt dem som tycker på fullaste allvar att Robert Pattinson ska spela Christian Grey.

Själv hatar jag Robert Pattinson. Han är nog en av de främsta anledningarna att jag inte stod ut med att ens se de två senaste filmerna i the Twilight saga. Att han inte kan agera och att det ser ut som om han fått ansiktet inslaget gör inte det hela bättre, när jag såg första filmen i serien the Twilight saga tyckte jag att det var lite sympatiskt att de gjort en av huvudpersonerna lätt utvecklingsstörd, tills jag insåg att det inte var det som var avsikten. (Se bara den otroligt roliga parodinTwilight och Buffy…)

SHOWBIZ Insider 1

Däremot var det ett genidrag av David Cronenberg att låta honom spela huvudrollen i Cosmopolis, eftersom själva syftet är att du ska hata huvudpersonen och Pattinsons bristande förmåga att agera passade perfekt i filmatiseringen av Don DeLillos roman.

Men om Matt Bomers sexuella läggning skulle vara ett problem för Bret Easton Ellis, har jag en betydligt enklare lösning. De platta, bleka karaktärsbeskrivningarna och stolpiga dialogen framhäver egentligen inte att den kvinnliga huvudkaraktären Anastasias könstillhörighet i romanen. Att byta ut hennes karaktär mot en transperson eller en man skulle faktiskt inte göra ett speciellt stort ingrepp mot originalverket. Och hade inte titeln Fifty shades of Gay varit betydligt roligare?

Jag skulle eventuellt se den, kanske, om jag tankat hem den från Piratebay. Personligen tror jag inte ens att Bret Easton Ellis bryr sig då han är mentalt över 14 år. Varför boken kallas för ”tantsnusk” förstår jag inte, du får knappt ha passerat nedre tonåren för att inte ha utvecklat för hög intelligensnivå för att läsa bokserien. Själv är betydligt mer intresserad av att se filmatisering av hans manus bakom the Canyons som har premiär den andre augusti och jag vill fortfarande veta hur jag får tag på den i Sverige eftersom jag antar att den inte kommer att finnas, ursäkta 2000-tals uttrycket, Video-On-Demand, här. (Och ja, jag vet att detta förmodligen är mitt töntigaste blogginlägg någonsin…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: