Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Fotboll – Nej Tack!

fotbollnejtack

Ylva Johansson gjorde idag på Twitter en jämförelse med att svenska damfotbollslagets match sågs av 1.5 miljoner och att det var lika många som såg prinsessan Madeleines bröllop och hon undrade om någon hade några reflektioner kring detta.

Jag kunde inte låta bli att svara att jag tyckte det var glädjande att en klar majoritet av invånarna varken var intresserade av monarkin eller damfotboll… Det innebär förmodligen att de har betydligt viktigare saker för sig än att se detta trams, men vad jag inte kan förstå är varför SVT ska subventionera detta dravel. Eller som en vän uttryckte det:

”Jag hade till och med tyckt att det var mer intressant att kolla på någon som klippte gräset på planen än att se på fotboll.”

Jag vet inte hur många rena sportkanaler det finns, så dumpa all sport dit. Det är dessutom helt galet att det sju dagar i veckan med morgontidningen medföljer en sportbilaga medan det till exempel bara finns en samhälls/ekonomidel fem dagar i veckan. Och varför följer det med en sportbilaga med varje Aftonbladet, när alla andra bilagor kostar extra? Det första jag gör är ju att kasta den där rosa bilagan.

Äntligen var det någon på P1 Morgon som vågade säga mot hur detta särintresse som faktiskt bara intresserar en minoritet av befolkningen får breda ut sig i media:

”‎Sportjournalister är ju ändå helt naiva och dessutom har dom nästan alltid konstiga värderingar. Som om sport vore viktigt alls.”

Nej, sport är inte viktigt. Det är helt galet att sportsändningarna får ta upp lika stor del av nyhetssändningarna som exempelvis ekonomi- och samhällsinslagen. Och detta visas varje dag, varför?

Tänk om jag skulle börja kräva att andra betalade för mina intressen, eller att det skulle gå en kvart med teknik-, film- eller modenyheter i varje nyhetspass. Att alla filmer som visades var från Tyskland och varvades med amerikanska dramaserier och dokumentärer om skotska klaner och skotskrutiga mönster… Men nej, jag har liksom fattat att de flesta inte har samma intressen som mig och därför får jag anstränga mig lite mer för att ta del av vad jag är intresserad av. Jag tycker det är dags att sportnördarna får göra detsamma för att ta del av sitt särintresse istället för att få allt serverat. De kan väl inte vara så korkade att de inte skulle klara av det? (Även om det skulle bekräfta vissa fördomar hos mig…)

Börja med att säga nej till fotboll och att det räcker nu. Bara för att det blivit en konvention att visa sport på TV betyder det inte att vi behöver acceptera det. Det måste finnas fler än jag som är trött på att subventionera sportnördarnas underhållning…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: