Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Spring Breakers

spring-breakers-movie-poster1

Jag vet att filmaffischen ger ett rätt cheesy intryck, men regissören Harmony Korine var klassad som ett filmens underbarn inom independentfilmen på 90-talet efter att skrivit manuset till Larry Clarks Kids, även om han själv ”bara” gjort filmer som främst Gummo eller Julien Donkey-Boy som är mer intressanta än bra.

1000wHan hade också en kort romans med Chloë Sevigny och de var ett tag det coolaste paret i Hollywood (fast de bodde väl i New York). Tillräckligt coola för att få pryda omslaget till The Face år 2000 efter att Sevigny medverkat i den oscarsbelönade Boys Don’t Cry

Emma Gray Munthe på Aftonbladet delade ut en femma i betyg i sin recension och det händer inte ofta.

Spring Breakers levde dock upp till mina förväntningar, detta är nog det bästa som Harmony Korine gjort sedan manuset till Kids, även om jag inte har sett allt han producerat.

Spring Breakers har den vitalitet som exempelvis saknades i The Bling Ring. Visst det är inte en film som kommer falla alla i smaken, synd för dem i så fall för detta är den bästa actionfilm enligt mig sedan Quentin Tarantinos Django.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: