Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vem vill ha en klocka från Apple?

iwatch daytona_rolex

Apple har nyligen registrerat produktnamnet iWatch samt rekryterat modeföretaget Yves Saint Laurent vd, Paul Deneve och det är väl inte så svårtippat att han kommer att arbeta med iWatch. Den prototyp som har tagits fram ska nog tas med en nypa salt, det är bara en spekulation kring hur den kan komma att se ut. Men en klocka som måste rymma en liten datorskärm kan inte bli annat än ful per default. Det är långt från första gången som ”smarta” klockor har försökts att lanserats, men det har aldrig slagit.

Personer som gillar klockar tilltalas av helt andra saker än teknik och det anses alltid finare och ett tecken på god smak att ha ett automatiskt urverk än ett quartz-urverk som drivs på batteri, de skulle knappast vilja ha en klocka med bildskärm från Apple.

Den grupp som inte bryr sig om klockors urverk har i princip slutat att bära dem och nöjer sig med att kolla klockan på mobilen.

Därutöver finns det dem som ser klockan som en accessoar för att uttrycka sin individualism men de lär knappast tilltalats av att Apple släpper ett ur som ser likadant ut, jag kan gissa på att de inte kommer stå med en uppsjö modeller.

Apple har lyckats starta nya produktsegment samt väckt liv i gamla, men här tror jag att de är på fel spår. För ärligt talat, vem vill inte hellre ha en Rolex Daytona som syns ovan framför en klocka från Apple. Även om det kanske är lite orättvist att jämföra ett armbandsur för 200.000:- mot ett som förmoldigen kommer kostna några tusenlappar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: