Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Homofobisk Zelda i Aftonbladet på uppslag om lyckliga barn till bögar och flator…

zelda_4+juli

Visst, en bilds tolkning ligger i betraktarens öga. Men är det bara jag som uppfattar denna Zelda-seriestrip som rätt homofobisk. Den heterosexuelle killen försvarar sitt skägg när den heterosexuelle tjejen säger att det bara är andra killar som tycker det är snyggt. Killen svarar med att det är bara andra tjejer som tycker att hög midja på byxor är snyggt. Underförstått att det handlar om heterosexuella som försöker imponera på varandra, inte att de skulle attrahera någon av samma kön.

Förbi går en förmodad homosexuell hipster i skägg och höga byxor medan han vickar på häcken, något som det heterosexuella paret (eller vännerna) inte vill förknippas med, så de går genast hem, där killen rakar sig och tjejen klipper av midjan på sina byxor.

 

Samtidigt hade Aftonbladets sidor Wendela en artikel om att barn till gayföräldrar är lyckligare än andra barn enligt en underssökning från Australien. Att seriestrippen i papperstidningen hamnat på samma uppslag som artikeln gav ett minst sagt paradoxalt intryck, fick redigeraren hjärnsläpp…

Bara i Aftonbladet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: