Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Star Trek – the lost generation?

10-star_trek-253Star Trek – into darkness
Jag gillade verkligen första delen i omstarten av Star Trek, den kändes ny och fräsch på något sätt – på ett sätt som tydligen fick treckies över hela världen att göra uppror. Okej kanske inte alla, men det känns, tyvärr, som om filmskaparna som, är desamma som i förra filmen, lyssnade till denna grupp för uppföljaren känns mer som ett enda långt TV-avsnitt där filmskaparna snart tappar greppet i försöket att skapa en intressant film.

Tyvärr verkar inte det ha tillfredsställt Treckieserna nämnvärt, för kritiken haglar på nätet och även om det är oklart så kan upploppen i Husby enligt mer eller mindre oinformerade källor ha varit en sublim protest mot Star Trek – into darkness.
Filmen är inte dålig men det lyfter aldrig heller. Det finns en stark scen mot slutet, men sedan räddas situationen och vi får ett happy ending och förmodligen en uppföljare… Om det kommer en tredje film så hoppas jag den mer liknar den första filmen än ytterligare ett utdraget avsnitt ur Star Trek – next generation.

Det finns bara en sak jag undrar efter att ha sett den här filmen, hur kommer det sig att Khan (Benedict Cumberbatch) kan warpa sig från jorden till Klingons hemplanet, medan Kirk (Chris Pine) och Spock (Zachary Quinto) med gänget inklusive nykomlingen vapenexperten Carol (Alice Eve) måste ta Enterprise och resa hela vägen dit? Karaktären Carol känns inslängd bara för att väga upp Kirks främst manliga besättning, undantaget Uhura (Zoe Saldana).

Den främsta anledningen till att ändå se den här filmen är Zachary Quintos tolkning av karaktären Spock, detta är inte rollen som kommer att ge honom en oscar, men under helt förutsättningar (det vill säga en annan roll i en annan film) skulle jag bli förvånad om han inte fick ta ta mot den där gyllene statyetten någon gång…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: