Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Jean Baudrillard

jean_baudrillard_13Jag har upptäckt en fransk filosof och sociolog som jag inte hatar (jag kräks på Foucault eller Bourdieu). Inte direkt för att jag direkt sitter och letar efter franska filosofer eller sociologer, men mina fördomar om att Frankrike är ett galet sociologiskt och psykoanalytiskt land som borde hålla sig till Cannes-festivalen och mode har jag svårt att släppa. Men det som väckte min fascination är postmodernisten Jean Baudrillard.

Bland annat hävdar han att arbete i dag inte längre är något som kapitalet köper av arbetarna, utan snarare en gåva från kapitalet till folket. En gåva som bara ges om folket röstar fram en regering som förstår att belöna kapitalet för gåvan… (Det var väl också det som Marcel Mauss hävdade, att gåvor alltid innebär en framtida återgällning?)

Jag tycker att Baudrillard träffar ganska rätt när det kommer till att beskriva hur vår samtid faktiskt ser ut och han gör det 30-40 år innan. Det brukar ju ofta heta att många människor bara röstar efter plånboken, vilket egentligen bara innebär att de röstar utifrån hur de ska betala sina bostadslån, studielån och kreditlån. Utifrån det kan vi ju diskutera om det egentligen existerar någon form av demokrati överhuvudtaget eller om vi bara ska lämna över makten till den svenska riksbanken direkt istället för att hyckla om det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: