Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Genomför en folkomröstning om trängselskatten för Göteborgs förtroendes skull

 
Jag har all respekt för representativ demokrati, men då måste den också lyssna av opinionen. Om Göteborgs invånare vill rösta om trängselskatten är det direkt odemokratiskt av Socialdemokraterna och Miljöpartiet att inte ta hänsyn till invånarnas önskemål.
Jag har varken körkort eller bil, berörs inte speciellt av trängselskatten, men jag tycker att demokrati i form av folkomröstningar är viktiga av ren princip. Det är ett större problem att vi inte har fler folkomröstningar för jag tror att det fått fler människor att känna sig mer delaktiga i samhället.
Jag har röstat i alla val sedan jag blev röstmyndig, även kyrkovalet. Jag har nog också röstat på nästan alla olika partier. Demokrati är inte något som är en självklarhet. Sverige fick egentligen inte verklig demokrati i form av rösträtt för alla förrän 1945, innan dess fick icke bemedlade inte rösta.
För att bygga upp trovärdigheten för Göteborgs stad efter alla skandaler kring diverse mutaffärer bör Anneli Hulthén och Kia Andersson lyssna av opinionen och ställa sig bakom en folkomröstning i denna fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: