Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nu har jag övergett Iphone 4

Samsung Galaxy Note II
Jag blev inte så imponerad av Apples Iphone 5, utan började istället att snegla på amsung Galaxy II Note. Säkert är det en telefon som är för stor enligt många, men den stora skärmen är dess styrka. På den kan du få en tydlig överblick över kalendern och den är trevlig att se på film på.
Fler smarta funktioner som att mobilen känner av när du tittar på skärmen och slocknar inte, samt att telefonen försöker att gissa i vilket läge du använder den. Ligger du t.ex. ner så vrider sig inte skärmen. Personligen tycker jag det är en fördel att det finns en pekpenna. Den känner dessutom av när du för pennan en bit ovanför skärmen och du kan navigera med den, tyvärr fungerar det bara i Samsungs egna program ännu. Pennan är dock inte så ADHD-anpassad och det tog inte ens en vecka innan jag tappade bort den och Samsung tar 300:- för en ny, det känns inte så ADHD-anpassad. De borde säljas i storpack…
Vill du ringa upp en kontakt som du fått sms lyfter du bara luren till örat, detta är väldigt funktionellt. Batterikapaciteten på pappret ser enormt ut, men i praktiken tar det slut på en dag eftersom skärmen drar sin beskärda del och telefonen är hela tiden uppkopplad mot nätet. Annars är Android-telefoner i det närmaste helt värdelösa.
Android kan jämföras som att ha sex med en heterosexuell oerfaren kille som är på väg ut ur garderoben, den saknar den där rätta finnishen men det är nödvändigtvis inte tråkigt för det och jag uppskattar som sagt den stora skärmen…
Ett par ord borde jag säga om kameran, den är på 8 megapixlar, med riktig blixt och tar okej bilder. Det är samma kamera som i Galaxy SIII och ska på papperet vara jämförbar med iphone 5, men enligt tester på nätet ger Galaxy Note bilder där det känns som om färgerna är mer urvattnade. Även om iOs känns mer genomtänkt är dess största styrka stödet från tredjepartstillverkarna och Samsung har inte alls samma stöd från tredjepartstillverkare när det gäller tillbehör. När det kommer till appar finns dock det mesta och du gör bäst i att investera i ett minneskost för de 16 Gb som bara finns att köpa i Sverige tar slut fort. Förutom detta är Samsung Galaxy Note II en trevlig bekantskap.

En kommentar till Nu har jag övergett Iphone 4

  • Mats R skriver:

    Jag tar för givet att du redan upptäckt http://forum.xda-developers.com/
    Fast då man väl börjar roota mobilen och byta ROM och kernel så utvecklar man lätt ett ”byta ROM/Kernel”-missbruk, jag byter bara nån gång i månaden nu, men i perioder kan det bli flera ggr i veckan.
    Man må tycka vad man vill om android, men valmöjligheterna är oändliga, speciellt om man rootar mobilen.
    Skulle inte kunna tänka mig nåt annat än android sen jag upptäckte xda-developers, men jag är ju inte som alla andra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: