Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

TV4 om svårigheterna att få en utredning

Det är fortfarande svårt att få en utredning i Göteborg. Detta var en av de första frågor som jag började arbeta med när jag hade tillträtt som ordförande för snart sex år sedan. Då vägrade de att utreda personer som hunnit fylla 35 år, den togs bort men istället har Sahlgrenska hittat på den ena mer idiotiska regeln för att förhindra att personer får genomgå en utredning.
Senast i raden är att du ska ha ett “påtagligt funktionshinder”. Det innebär i praktiken att om du klarar av att ha ett arbete eller kan du studera så får du ingen utredning. Det spelar ingen roll om du håller på att bli av med ditt arbete eller om du är på väg att misslyckas med dina studier, det är kalla handen direkt.
Jag brukar lite uppgivet säga till alla dem som ringer till oss att det säkraste sättet att få genomgå en neuropsykiatrisk utredning är att du köper en trisslott och skrapar fram de 15.000-30.000 som en privat utredning kostar.
Jag blev i alla fall intervjuad av TV4 lokalt om detta problem, i inslaget svarar Martin Rödholm och säger att det är primärvårdens ansvar att utreda dem som psykiatrin inte vill ta mot. Martin Rödholm är fullt medveten om att det inte är möjligt, eftersom primärvården inte gör några utredningar. Vilket också Elisabeth Wentz på Gillberg center konstaterar.

TV4 kontaktade mig samma dag så jag hade inte rakat mig och hade dessutom tagit på mig en gammal Madonna t-shirt under kavajen, så jag ser ut som en Madonna-taliban som hoppar omkring och spelar Psykopol.

Svårt att få utredning som vuxen i Göteborg from EFUS on Vimeo.

Om klippet inte fungerar så finns en direktlänk här: TV4-inslag.

En kommentar till TV4 om svårigheterna att få en utredning

  • Anonymous skriver:

    Этот пост — одно из редких исключений, когда читаешь с удовольствием и что-то для себя выносишь. Спасибо Вам. Добавлю в избранное[url=http://voronezh.recikl.ru/].[/url] 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: