Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Att spela ut ADHD-kortet…

Jag brukar väldigt sällan göra det, skylla på min diagnoser för att jag gjort något fel eller inte orkar. Idag gjorde jag det två gånger, jag har för mycket ångest just nu för att orka följa med på NSPH:s konferens under torsdag och fredag, men jag orkar inte just nu.
ADHD-kortet spelade jag ut sedan jag i lördags lånade ut mitt spårvagnskort till en kompis som också har ADHD, sedan glömde han lämna tillbaka det och åkte till Växjö. Enligt en annan kompis kostar det 150:- att få tillbaka ett registrerat kort, så jag stod på tidpunkten och försökte bortförklara varför jag inte fått tillbaks kortet och glömde fråga efter det.

4 kommentarer till Att spela ut ADHD-kortet…

  • Kanske inte ändå, vad vet jag, någon kanske tänkte till? Jag hoppas alltid på fjärilseffekten 😉 Jag vet iofs inte om det är skillnad om man hämtar ut ett kort på Tidpunkten, det kan det ju vara. Hittar inget direkt på hemsidan mer än att det går att få ett nytt kort…

  • Det var min kompis som sa att det kostade 150:-. I så fall spelade jag ut kortet i onödan…

  • Så länge man inte lever på att hela tiden ha sina diagnoser som förklaring för allt i livet tycker jag inte att det är fel att berätta orsaken till varför man ibland inte ”fungerar som förväntat”, det är snarare self-advocacy (finns det ett bra svenskt namn för det?) och synliggörande av de hinder det ibland medför att ha en eller annan diagnos. Men jag har aldrig behövt betala 150:- för att återfå kort hos Västtrafik, de gånger jag behövt beställa om via hemsidan har det bara kommit i posten någon dag senare? (Raderade för att kryssrutan med uppföljningskommentarer dök upp först efter inskick…)

  • Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: