Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Modeindustrin dödade tabut kring glasögon

Ett stort tack till modeindustrin som kommersialiserade optikerbranschen och därigenom tog bort all stigmatisering för att bära glasögon, genom att helt enkelt göra dem till en accessoar i mängden.
Kanske borde Tom Ford om inte skriva DSM-VI (femman är ju “nästan” klar), utan designa den så skulle stigmatiseringen av psykisk ohälsa minska? Kanske kan designade piller och dosetter minska tabut kring att behöva äta läkemedel?
 Nej visst ja, jag är ju redan så trendig att jag har “modediagnoserna” ADHD och Asperger, ändå så står sju av tio med dessa diagnoser utanför arbetsmarknaden. Så “trendiga” är vi när det väl gäller… Istället reas vi ut med olika lönesubventioner.
Inte för att jag ska klaga, jag driver runt hela Attention i Göteborg på lönesubventioner från Arbetsförmedlingen.
Men att det finns människor som på allvar tror att du vill ha en diagnos eller bli sjukskriven för psykisk ohälsa för att det är så himla roligt tycker jag är skrämmande. Inte minst när de åsikterna förs fram av riksdagsledamöter som borde veta bättre. (Ingen nämnd, ingen glömd)…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: