Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Myt att ADHD är överdiagnostiserat

I verkligheten är det precis tvärt om, den psykiatriska öppenvården missar fortfarande patienter med ADHD enligt en studie vid Sahlgrenska akademin, skriver tidningen Allt om hjälpmedel.
En genomgång av 20 års registerdata vid allmänpsykiatrin i Lund, omfattande 56.000 personer, visar att diagnosen, tvärtemot vad som ofta hävdas, är relativt sällsynt. Av alla som var i kontakt med allmänpsykiatrin fick knappt tre procent diagnosen ADHD. Fördjupande undersökningar visade att i själva verket hade 22 procent av patienterna ADHD.
Enligt studien hade de patienter som missats istället fått en annan psykiatrisk diagnos, oftast depression men också störningar relaterade till missbruk, skriver Allt om hjälpmedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: