Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

”Ofta prioriteras budgeten”

Journalisten Sanna Larsson intervjuade Henrik D. Ragnevi i en artikel om indragningen av elevassistent.
– Ofta prioriteras budget framför barnens behov, det anser Henrik D. Ragnevi, ordförande för Attention Göteborg med kranskommuner.
I artikeln framkommer det att Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionshinder och att Henrik D. Ragnevi tar så gott som dagligen emot samtal från föräldrar till barn med dessa diagnoser.
– Nästan alla handlar om skolan. Det är allt ifrån undervisning som inte är anpassad till barn med särskilda behov till elever som mobbas och inte tas på allvar, säger han.
Elever som blir av med sina assistenter är också ett problem han känner igen, skriver Sanna Larsson.
– Det förekommer att skolor tar bort assistenthjälpen när det blir en kostnadsfråga. Men det är ett märkligt resonemang eftersom det kan bli en betydligt dyrare kostnad för samhället längre fram om eleven inte klarar grundskolan. Ibland tas hjälpen bort för att man tycker att det går så bra för eleven. Men det man inte alltid tänker på är att det kan vara just på grund av assistenten som det går så bra, säger Henrik D. Ragnevi till Sanna Larsson.
Han påpekar också vikten av kontinuitet för personer med flera diagnoser i artikeln i Göteborgs-posten.
– Många barn med dessa svårigheter har svårt för förändringar, tyvärr prioriteras ofta budgeten framför deras behov. Minskat eller indraget stöd är sällan till fördel för de här barnens problematik och skolsituation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: