Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Det blev en Boxee

Jag har bråkat med DNLA till min Samsung-TV under ett års tid. Det har ju som sagt fungerat sådär, i synnerhet när det kommer nya ljudformat och filformat som de inte stödjer och stödet för undertexter lämnar en del att önska, bokstaven Å klarar den inte alls utan visas alltid som ett stort I.

Detta kan ni förövrigt ta som ett tips, lägg inte ner några pengar på att skaffa en TV med internet eller att köpa till Samsungs svindyra Wifi USB-sticka för att få internet till TV:n, som jag gjorde.
Skit i att skaffa en TV med inbyggd digital TV-box, ni kommer ändå sitta med kabelbolagets egna digitalbox, eftersom den kommer ge både bättre bild och fler funktioner än vad TV:n ger. Bry er heller inte om att skaffa stöd för DNLA, eftersom det är ett väldigt uselt protokoll, Samsung klarar exempelvis inte av att spola i filer som spelas upp via DNLA.

Skaffa istället en Boxee box till din TV. Den kostar visserligen 1890:- på Mediamarkt där jag köpte min, men om jag hade köpt en TV utan alla dessa onödiga funktioner så hade mellanskillnaden blivit lägre. Nu har jag istället betalat för en massa mediokra funktioner som jag inte använder.
Boxee är däremot en mediaspelare som stödjer allt. Eftersom den uppdateras ofta så kommer den alltid klara av nya format. Det finns dessutom en uppsjö med inställningar så du alltid kan få bästa bild på det du vill se.
Det var lite trixigt för mig att få igång den innan jag fattade att jag skulle slå på fildelning i operativsystemet. Jag trodde att jag skulle tanka hem XBMC eller Boxee:s egen mjukvara och sköta utdelningen från den.

Så valet mellan Apple TV 2 och Boxee box är nu klart och Apple drog det kortaste strået. Mycket på grund av att det skulle krävas en del jailbreakande för att få allt att fungera som jag vill och inte som Apple vill.
En till sak som gjorde att valet föll på Boxee var att det nu finns inbyggt stöd för Spotify, riktigt trevligt.

2 kommentarer till Det blev en Boxee

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: