Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Har inte riktigt kunnat

… släppa detta med Steve Jobs död. En person skrev till mig och sa att det påminner om att hur rik du än är så undkommer du inte döden.
Det är sant.

Men samtidigt illustrerar hans död hur farligt det är att bara umgås med ja-sägare. Om någon bara vågat slå honom i huvudet och sagt:
”Skärp dig nu, Steve. Du ska genomgå den här operationen och inte tramsa med alternativmedicin…”
Då hade han förmodligen levt idag. Karin Bojs på DN beklagar i en krönika den tvivelaktiga behandling som Jobs genomgick och jämför den med behandlingen som nobelpristagaren Ralph Steinman genomgick, de bägge dog av en liknande cancertyp samma vecka.

Den sistnämnde dog tre dagar innan priset tillkännagavs, men eftersom kommittén inte kände till detta fick han ”behålla” utmärkelsen, som inte får utdelas till personer som inte längre är i livet. Så på en punkt lurade Steinman döden, åtminstone i tre dagar…

Ingen vågade säga mot VD:n på USA:s på börsen högst värderade IT-bolag. Steve Jobs hade en stark känsla för innovationer när det kom till teknik, men när det kom till medicin var det inte riktigt hans grej.
Någon borde sagt att ”tänk annorlunda” (Think different) inte alltid betyder att du har tänkt rätt.

3 kommentarer till Har inte riktigt kunnat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: