Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Tara död?

Jag ligger lite efter, hade inte hunnit se finalen på True Blood då jag varit borta i två veckor. Jag tycker att finalen har varit svag, men slutet innebar en mindre chock för min del då en av huvudkaraktärerna förmodligen är död.

Debbie bryter sig in med ett gevär hos Soakie eftersom hon är arg för att Alcide lämnat henne och hon anser att detta är Soakies fel och Debbie riktar vapnet mot henne, Tara ser vad som ska hända och kastar sig över Soakie samtidigt som Debbie avlossar skottet och Tara blir träffad i bakhuvudet.
Soakie slänger sig över Debbie och får omkull henne och riktar vapnet mot henne och efter ett par sekunders betänketid avlossar hon skottet och Debbie är utskriven ur serien. Men hur gick det för Tara? I slutscenen håller Soakie om henne och gråter efter hjälp, det ser ganska kört ut för henne, men man kan aldrig riktigt veta i True Blood.

Tara har varit en av huvudkaraktärerna genom hela serien och en av de personkaraktärer som manusförfattarna har arbetat mest med. Samtidigt så har hon också varit på gränsen till enerverande gnällig ibland. Tara har förvisso blivit misshandlad, våldtagen, hennes pojkvän blev skjuten av Soakies bror, förhållandet med den nya flickvännen fungerade inte och de mesta av problemen beror egentligen på Soakie – som mer eller mindre mestadels ignorerar Tara.
Är det konstigt att Tara gnäller? Okej, Soakie försökte rädda henne när hon var inlåst hos Marnie, men det var Lafayette och Jesus som räddade dagen och Soakie var egentligen mest ivägen. Nu haglar dock kritiken på nätet mot seriens slut som påstås vara rasistiskt. De som tycker det är bra att Tara är död anklagas för att vara rasister, medan de försvarar sig med att det inte alls har med hudfärg att göra utan att de bara tyckte att Tara var en påfrestande karaktär.

Att Jesus skulle dö kändes däremot inte förvånande alls. Bögar brukade inte bli långlivade på film eller i TV-serier och ett tag var det mer eller mindre kutym att alla homosexuella karaktärer skulle dö i antingen Aids eller ta livet av sig, men det har blivit bättre. I True Blood blir Jesus dödad av pojkvännen Lafayette då denne blivit besatt av häxan Marnie som är ute efter Jesus magiska krafter, den varianten var åtminstone lite ny…
Men i en väldigt fin slutscen så kommer Jesus ande på besök till Lafayette på kvällen och när han säger att han måste gå vidare och Lafayette inte vill att Jesus ska lämna honom, svarar han:
– Grabben, jag är död och du är ett medium. Jag kommer alltid att finnas med dig.

Personligen så tror jag inte att Jesus karaktär kommer att göra några gästspel i framtiden, han har alltid varit en biroll till Lafayette och karaktären har inte varit speciellt genomarbetad. Men hur ska det gå för Tara, är hon bortom all räddning?
Jag har inte läst böckerna, som dessutom skiljer sig väldigt mycket från serien och där verkar denna scen inte förekomma alls om jag ska tro diskussionerna på nätet, så jag vet inte alls. Något svar kommer förmodligen inte förrän nästa år då femte säsongen börjar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: