Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Björklund och Carlsson löser problem som de själva skapat…

Sedan den första juli måste studenter utanför EU betala terminsavgifter, vilket lett till att 65 procent färre valt att studera i Sverige.

Det är inte så konstigt. Rent kvalitetsmässigt hamnar svenska lärosäten långt ner på listan i internationella rankningar. Undervisningstimmarna per vecka på många utbildningar går lätt att räkna på handens ena fingrar i många fall. Många svenska föreläsare överskattar också sin förmåga att hålla föreläsningar på engelska, vilket gör att nivån på undervisningen sjunker.
Sverige har också väldigt höga levnadskostnader och boende ingår inte i terminsavgifterna, vilket de ofta gör i exempelvis USA. Sedan har inte Sverige ett speciellt attraktivt klimat, så medan andra länder kan locka med surfning, bad och strandfester så kan vi på sin höjd lova att du under flera mörka månader får pulsa fram i slask. Det enda som vi kunde erbjuda var faktiskt fria terminsavgifter, men det triumfkortet såg den nuvarande regeringen till att eliminera.

Resultatet lät inte vänta på sig, 65 procent färre utlandsstudenter sökte till en svensk utbildning och många program som hade en internationell inriktning har fått läggas ned.

Satte kaffet i halsen när jag i Expressen läste att Jan Björklund och Gunilla Carlsson ville använda 50 miljoner av biståndspengarna för att införa stipendier riktade mot studenter som kom utanför EU och som skulle användas för att betala de avgifter som de själva infört.

Ja så kan man ju lösa ett problem som man själv varit med att skapat, men istället för att använda biståndspengar hade det varit betydligt vettigare att bara ta bort de avgifter de införde. Biståndspengar ska inte användas för att finansiera utbildning på de svenska lärosätena…

2 kommentarer till Björklund och Carlsson löser problem som de själva skapat…

  • Anonymous skriver:

    Det är visserligen bra att vi får utländska influenser utifrån. Men jag måste ställa en svidande fråga, hur kan det komma sig att det finns terminsavgifter i andra länder? Jag vet att det finns ett flertal människor som har sökt sig hit för att de skall få gratis utbildning här i Sverige. Det ställer jag inte upp på. Därför så tror jag på stipendier. Men jag kan hålla med dig om att regeringen kanske nödvändigtvis inte behöver använda sig av biståndspengarna..

    Men är det verkligen rätt av människor som kommer utifrån att komma hit för den fria utbildningen? Utbildningen är ju först och främst för oss som är bosatta i Sverige.

    Jag har för övrigt Tourettes syndrom och ADHD/DCD. Hjälpen på universiteten har många gånger varit starkare än på gymnasium och grundskola. Även om jag får en massiv CSNskuld så är jag stolt över mig själv. Jag känner att jag gör något bra av mitt liv. Sedan så får jag ju ta en sak i sänder och se vart det leder. Jag bryr mig inte om jag i slutändan inte får använda mig utav min utbildning. Det har ändå hjälpt mig att utvecklas. och i värsta fall så får jag väl flytta utomlands.

  • Cordelia skriver:

    Mycket bra skrivet! De är inte kloka di där..*tock tock*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: