Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mediernas medicinkritiska hållning skapar fördomar om ADHD

I dagens Aftonbladet har Marie Enbäck med en tankvärd debattartikel om ADHD som lyfter fram hur mediernas skräckrubriker riskerar att öka stigmatiseringen av ADHD och efterfrågar mer sans från de debattörer som uttalar sig i media.

Hon lyfter också fram att diagnosen faktiskt har varit till hjälp för dem som har fått den.

Frågan är för vems skull som exempelvis Aftonbladet men också andra medier har haft sina artiklar under de senaste veckorna. För oss som lever med diagnosen eller för dem som inte ens tror att den existerar?

En kommentar till Mediernas medicinkritiska hållning skapar fördomar om ADHD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: