Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Inte speciellt oroad alls…

Jag är inte det minsta oroad över World Values Surveys underssökning, som DN skriver om i följande artikel:

”Var femte kunde tänka sig att rösta på den politiker som erbjöd en mindre summa pengar och 28 procent av ungdomarna var redo att sälja sin röst till den politiker som lovade dem ett jobb.”

Men på vilket sätt skiljer sig egentligen ungdomarnas svar från hur betydligt äldre har röstat i senaste val eller hur den politiska debatten har förts?
Problemet är ju att inga partier för en politik som vänder sig till ungdomar, vare sig när det kommer till deras ekonomi, boende eller arbete. De ungdomar som nu sjunger om hur fan bra de är på studentflaken kommer till hösten förmodligen inte att kunna få ett arbete, än mindre en lägenhet i en sunkig förort och i bästa fall kan de bo kvar hemma och slippa bidra till hyran.
Till andra grupper kan guld och gröna skogar utlovas, men ungdomar är inte en attraktiv väljargrupp. Lika bra att ta stålarna när de erbjuds, alla andra gör ju det, även om det bara var ett fiktivt scenario i undersökningen…

Så nej, demokratin är inte hotad…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: