Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Var ska min jobbcoach sova?


Jag har sett det enormt kritiserade programmet Jobbjägaren på Kanal 5 Play. Den enda anledningen till att jag såg programmet var just för att det fått så mycket protester innan, annars skulle jag förmodligen helt missat att programmet ens gick på TV. Detta måste förmodligen vara den mest kontraproduktiva protest som genomförts.

Så vad tyckte jag om programmet?

Jag tycker ingenting, däremot så väcktes en massa frågor?

Varför ska jobbcoachen bo hemma hos familjen?
Har Kanal 5 så risig budget att de inte hade råd med hotell? Finns det någon evidens för denna “metod”? Förekommer det i verkligheten?
Själv tycker jag det verkar rätt scary att ha en jobbcoach boende hemma hos sig.

Och det där med städningen, det måste väl vara en myt att arbetslösa inte städar?
Inte fan städar jag nu när jag arbetar i alla fall, det orkar jag inte. Okej, nu var det väl inte så att jag städade så flitigt innan heller, men jag städade mer och det var aldrig ett problem att jag saknade rena kläder, det är det nu kan jag säga…

Varför får Susanne inte prata om sin psykiska ohälsa?
Hur kommer hon må under längre sikt om hon inte kan vara öppen med sina problem på arbetsplatsen, själv hade jag tyckt det var kul om någon hade pratat om vilka läkemedel de äter. Då hade jag kanske kunnat kallprata med personen ifråga och tycka att det var lite intressant, men jag misstänker att det förmodligen bara är jag…

Varför åker Julia och Susanne med flygbuss till Arlanda?
Dessa bussar är ju lite speciella och är inte alls som vanlig kollektivtrafik. Men hennes svårigheter med att åka kollektivt visar ganska uppenbart att Susanne hade lite mer problem än genomsnittet (möjligen en mildare form av social fobi är en okvalificerad gissning från min sida), jag tror nog att de flesta arbetslösa i större städer åker med kollektivtrafiken för något annat har de inte råd med.

Hur förklarades det för potentiell arbetsgivare att ett kamerateam filmade intervjun?
Tycker inte de att det är rätt märkligt, jag hade tyckt det. Det mesta i programmet kändes väldigt riggat och som om de följde en mall.

Men inga av de här sakerna gjorde jag med min coach. Hon var jättetrevlig, men vi drack mest kaffe och så pratade hon ibland med min chef och och handläggaren på AF. Men jag var ganska självgående och fixade allt på egen hand.

3 kommentarer till Var ska min jobbcoach sova?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: